Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2022 09:58 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 10:01

Twitter’ı satın alan Elon Musk, Tesla’dan büyük miktarda hisse sattı

Geçtiğimiz günlerde 44 milyar dolara Twitter’ı satın alan Musk, kısa süre önce otomobil markası Tesla’dan büyük miktarda hisse sattı.

Twitter’ı satın alan Elon Musk, Tesla’dan büyük miktarda hisse sattı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter’ı aldıktan sonra otomobil şirketi Tesla’dan önemli miktarda bir hisse sattı. Ünlü milyarderin servetinin çoğunun Tesla’dan geldiği bilinirken, bu şirketin hisselerini Twitter için sattığını da belirtmekte fayda var.

Musk, 26-27 Nisan tarihlerinde otomobil şirketinin 4.4 milyon hissesini, yaklaşık 4 milyar dolara sattı. Hisselerini satan ünlü milyarder, artık Tesla’dan hisse satmak istemediğini de duyurdu. Satış işlemlerinin ardından Tesla’nın hissesi 26 Nisan’da yüzde 12 düştü. Ancak ertesi gün yeniden bir puan yükselişe geçti.

TWITTER İÇİN SATTI

Elon Musk’ın serveti, Twitter’ın satı almayı kabul etmesinden bu yana bir günde 29milyar dolar azaldı. Forbes’in verilerine göre 29Nisan sabahı Musk’ın eş zamanlı serveti 246.2 milyar dolar olarak bildirildi. Yani bu da Musk’ın hala dünyanın en zengin insanı konumunu koruduğunu ortaya koyuyor.

Twitter’ı satın alan Elon Musk, Tesla’dan büyük miktarda hisse sattı

25 Nisan’da Musk, Twitter’ı satın almak için Tesla hisselerinden bir miktarını feda edeceğini açıklamıştı. Kendi cebinden 21 milyar dolar ödeme yapacağını ifade eden Musk, finansman sağlamak için Tesla hisselerinden bir miktarını satmak zorunda kaldı. Ancak bu ünlü milyarderi çok etkilemedi. Zira Musk, güncel olarak hâlâ dünyanın en zengin insanı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...