Tgrt Haber
15 Ocak 2022 13:57

Twitter'ın kurucusu Bitcoin madenciliğine adım attı

Popüler sosyal medya platformu Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin madencilik sistemi kurduklarını açıkladı. Dorsey, mevcut mobil ödeme platformu Block’u bu alanda geliştirmeye çalışıyor.

Twitter'ın kurucusu Bitcoin madenciliğine adım attı
bitcoin,kripto para,bitcoin madenciliği,btc,jack dorsey,twitter

Jack Dorsey, kurucusu olduğu Twitter’ın CEO’luk görevinden Kasım sonunda istifa etti. Bu kararının ardından Dorsey, diğer işlerine yoğunlaşmaya başladı. Uzun süredir Bitcoin’e destek veren Twitter kurucusu, madenciliğe yoğunlaştığını açıklamıştı. 

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, Twitter paylaşımında Block’ta Bitcoin madencilik sistemi kurduklarını açıkladı. Tweet’te Dorsey, “Resmi olarak açık bir Bitcoin madenciliği sistemi kuruyoruz” yazdı ve sistemi tamamladıklarını belirtti.

DORSEY, BITCOIN'E KAFAYI TAKTI

Yüksek miktarda enerji harcayan Bitcoin madenciliği için Block, daha basit ve erişilebilir bir sistem geliştirmeye çalışıyor. Jack Dorsey de uzun süredir bu alanda çalışmalar yaptığını söylüyordu. 

Twitter'ın kurucusu Bitcoin madenciliğine adım attı

Dorsey ilk olarak geçtiğimiz Ekim ayında, o zamanlar 'Square' ismini taşıyan dijital ödeme sisteminde Bitcoin madenciliği projesini düşündüğünü belirtmişti. Daha sonra Square, kripto para birimlerine ağırlık vermek üzere ismini 'Block' olarak değiştirdi. 

Block'un donanım genel müdürü Templeton Thomas ise ayrıntıları açıkladı. Thomas, Block'un satın alma, kurulum, bakım ve madenciliğe kadar her yönden Bitcoin madenciliğini daha erişilebilir ve verimli hale getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Bu nedenle Block, teçhizatların bulunması zor ve pahalı olduğu için kullanılabilirlikten başlayarak sürecin sorunlu noktalarını ve teknik zorluklarını belirledi. Block, amacına ulaşabilmek için çözümler arıyor. Ayrıca şirket, mevcut teçhizatların ısı dağılımı ve tozla ilgili olağan sorunlarını ele alan güvenilir bir sistem kurmak istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...