Tgrt Haber
25 Aralık 2021 10:34

Twitter'ın yeni özelliği Türkiye'de göründü

Twitter, ücretli abonelik sistemini Türkiye'de test etmeye başladı. Bazı kullanıcıların fark ettiği özellik, sosyal medya uygulamasında ayrıcalıklı özelliklere erişim sağlıyor.

Twitter'ın yeni özelliği Türkiye'de göründü
teknoloji,twitter,twitter blue,twitter abonelik

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, "Blue" isimli ücretli abonelik sistemini Haziran ayında tanıttı. Hemen ardından ise özellik, Kanada ve Avustralya'da kullanıcılar için başlatıldı. Belli bir ücret karşılığında kullanıcılara ayrıcalıklı hizmet sunan yeni özellik, yavaş yavaş diğer ülkelere de yayılıyor.

Twitter'ın Hindistan'ın yanı sıra Türkiye'de de ücretli abonelik sistemini test etmeye başladığı ortaya çıktı. Yeni sistemin 2022'nin ilk yarısında tüm dünyada kullanıma sunulması bekleniyor. 

TWITTER BLUE AYRICALIKLARI 

Twitter Blue abonesi kullanıcıların çeşitli ayrıcalıklara sahip olacağından bahsettik. Peki, bu özellikler neler? En dikkat çeken özellik, tweetlerin ön izlemesinin sunulduğu "Tweet'i Geri Al" işlevi. Tweet ön izlemesi sayesinde kullanıcılar, tweet'i yayınlanmadan önce 30 saniyeye kadar ön izlemesini görebilecek. Ön izlemenin en önemli faydası, bir tweet'teki hatayı, eksikliği ya da benzer bir durumu paylaşmadan önce son kez görmemizi sağlayacak olması.

Twitter'ın yeni özelliği Türkiye'de göründü

Bunun yanı sıra, gündemdeki haberleri ve makaleleri “Okuma Modu” ile reklamsız erişme imkanı da sunuluyor. Twitter Blue kullanıcıları, The Washington Post, The Atlantic, Reuters gibi medya organlarının içeriklerine reklamsız erişebilecek. 

Twitter Blue'nun bir diğer ayrıcalığı ise favorileri kategorilere ayırabilmeyi sağlaması. Ayrıca abonelere özel müşteri hizmetleri destek ekibi de yer alıyor. Bunun yanı sıra ücretli aboneler, Twitter ikon rengini, uygulama içi görünümü istedikleri gibi değiştirebiliyor. Altı adet renk teması ve sekiz adet özel uygulama ikonu bulunuyor. 

ABONELİK ÜCRETİ NE KADAR? 

Twitter Blue’nun abonelik ücreti ABD’de 2,99 dolar olarak açıklanmıştı. Türkiye'deki fiyatı ise 30,99 TL. Bu arada, şu anda test edildiği görülen özelliğin herhangi bir işleve sahip olmadığını belirtelim. Twitter'ın web ve uygulama sürümlerinde bazı kullanıcılar "Blue" butonunun Türkçe versiyonunun eklendiğini görüyor. Ancak bu butona tıklayan kullanıcılar, "Tekrar dene" uyarısı ile karşılaşıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...