Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ekim 2021 11:00

Uçan motosikletlerin fiyatı belli oldu

Japonya'da üretilen uçan motosikletlerin fiyatı belli oldu. 2022'nin ortasına kadar 200 adet üretilmeleri planlanıyor.

Uçan motosikletlerin fiyatı belli oldu
motorsiklet,japonya

Japonya'da ALI Techonologies isimli şirket, uçan motosikletleri, satışa sundu. Şirket, uçan motosikletleri 680 bin dolar yani yaklaşık 6,5 milyon TL'ye satışa sundu, verilen isim ise 'XTurisno Limited Edition' oldu. Motosiklerler tek şarjla 100 km hıza kadar 40 dakika boyunca uçabiliyor. Mitsubishi ve Japon futbolcu Keisuke Honda'nın desteklediği Tokyo merkezli girişim, 2022 ortasına kadar tek kişinin bileceği uçan motosikletlerden 200 adet üretmeyi planlıyor. XTurismo Limited Edition'larda bir konvansiyonel ve akülü dört adet motor bulunuyor.

Uçan motosikletlerin fiyatı belli oldu

İŞLEK YOLLARDA YASAK

ALI Technologies CEO'su Daisuke Katano, yeni üretimleriyle birlikte "Yeni bir hareket yöntemi sunmayı umduklarını" söyledi.

13 milyonluk nüfusa sahip Tokyo için aşırı kalabalıklaşma büyük bir problem. Yüksek teknoloji şehri, dünyanın en kalabalık metropol bölgelerinden birisi. Ancak Japonya'daki mevcut yasalar, uçan motosikletlerin işlek yollarda uçmasına engel.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...