Tgrt Haber
14 Ocak 2022 13:45

Rusya, Ukrayna'ya saldırdı: Resmi internet siteleri çöktü

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim artarken bir siber saldırı haberi gündeme oturdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesi de dahil olmak üzere bazı devlet dairelerinin resmi web sitesi siber saldırı sonucu çalışamaz hale geldi.

Rusya, Ukrayna'ya saldırdı: Resmi internet siteleri çöktü
siber saldırı,ukrayna,rusya,siber güvenlik,yazılım,teknoloji

Bilgisayar korsanları Ukrayna hükümetinin web sitelerine geniş kapsamlı bir siber saldırı gerçekleştirdi. Eğitim bakanlığı, hükümet kabinesi, dışişleri bakanlığı, güvenlik ve savunma konseylerinin web siteleri saldırıdan etkilendi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko konu hakkında açıklama yaptı. Nikolenko, siber güvenlik uzmanlarının şu anda yoğun şekilde çalıştığını söyledi.  Ayrıca siber suçlarla mücadele polisinin de soruşturma başlattığını bildirdi. 

"Büyük bir siber saldırı" şeklinde olayı tanımlayan Oleg Nikolenko, yine de sitelerdeki hiçbir içeriğin değiştirilmediğini ve hiçbir kişisel verinin sızdırılmadığını vurguladı. 

YETKİLİLER RUSYA'YA İŞARET EDİYOR 

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de saldırıyı kınadı. Siber saldırının arkasında kimin olduğunu henüz bilmediklerini söyleyen Borrell, öğrenmek için büyük gayret sarf edeceklerini belirtti. Şu ana kadar siber saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bir kanıtı olmasa da yetkililer Rusya'nın sorumlu olabileceğini öne sürüyor.  

Rusya, Ukrayna'ya saldırdı: Resmi internet siteleri çöktü

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanmasının hemen ardından gerçekleşen bu saldırının önemi oldukça büyük. Şu anda 100 bin Rus askeri Ukrayna sınırlarında toplanıyor. Rus birlikleri ve Rus destekli isyancılar, 2014'ten beri Kırım yarımadası ve Donbas bölgesinin bazı bölümleri de dahil olmak üzere Ukrayna'da pek çok bölgeyi işgal etti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...