Tgrt Haber
20 Haziran 2021 22:10

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzay yürüyüşü

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli astronotlar, 6,5 saat sürecek uzay yürüyüşüne çıktı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzay yürüyüşü
ISS,Uzay yürüyüşü,NASA,astronot

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görevli  iki astronotun ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) Shane Kimbrough ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Thomas Pesquet olduğu öğrenildi. Uzay yürüyüşü, çarşamba günü yaşanan teknik problemler sebebiyle ertelenen güneş panellerinin kurulumuna devam etmek için gerçekleştirildi.

SORUN ÇIKMIŞTI

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) geçtiğimiz çarşamba günü teknik aksaklıklar nedeni ile ertelenen güneş panellerinin kurulumuna devam etmek için astronotlar uzay yürüyüşüne çıktı. ISS Expedition 65 ekibinde bulunan astronotlar, güneş panellerinin kurulumuna devam etmek amacıyla TSİ 14.42’de ISS’nin Quest hava kilidinden uzay yürüyüşüne başladı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzay yürüyüşü

YÜRÜYÜŞ 6,5 SAAT SÜRECEK

Pesquet’in 4’üncü, Kimbrough’un ise 8’inci kez çıktığı uzay yürüyüşünün yaklaşık altı buçuk saat sürmesi bekleniyor. Mevcut uzay yürüyüşü, Pesquet ve Kimbrough’un birlikte gerçekleştirdiği 4’üncü uzay yürüyüşü olurken, ikili uzay istasyonuna kurulması planlanan 6 güneş panelinin ikinci kısmını kuracaklar.

Güneş panellerinin geriye kalan 4 kısmının ise ilerleyen tarihlerde kurulması planlanırken, geçtiğimiz çarşamba günü güneş panelinin ilk kısmı kurulmuştu. Kurulacak yeni panellerin, uzay istasyonunun güç ihtiyacını karşılamasına yardımcı olması bekleniyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzay yürüyüşü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...