Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2022 16:40 - Güncelleme : 20 May 2022 16:46

Ünlü uzman Türkiye'nin çıkardığı F-35 için konuştu: Kızılelma alternatif

Türkiye’nin savunma sanayisiyle ilgili yorumlarda bulunan İtalyan analist, F-35’e geri dönüleceğini belirtti. Ek olarak Kızılelma ve TB3 hakkında da düşüncelerini aktardı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Ünlü uzman Türkiye'nin çıkardığı F-35 için konuştu: Kızılelma alternatif
bayraktar,tb2,tb3,f35,savunma sanayii

Türkiye, savunma sanayide kendini tüm dünyaya gösterdi. Özellikle TB2 son zamanlarda gözleri üzerine çekerken, TB3 için ise hazırlıklar başladı.

Gelişen teknolojiyle savunma sanayide önemli adımlar atılmaya devam ederken, ünlü analistlerde bu noktada Türkiye’nin gelecek planlarıyla ilgili tahminlerde bulundu. Son olarak İtalyan analistlerden Daniele Santoro, F-35’den Kızılelma’ya, hatta Bayraktar TB3’e dair düşüncelerini paylaştı.

TÜRKİYE’NİN İHA’LARI DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

Katıldığı bir programda Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunan analist, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen savaş uçaklarının Ukrayna’da dengeleri değiştirdiğinin altını çizdi. Santora’nın en dikkat çeken yorumu ise F-35’ler oldu. Zira İtalyan analist, orta vadede Türkiye’nin F-35’e dönebileceğini vurguladı.

Ünlü uzman Türkiye'nin çıkardığı F-35 için konuştu: Kızılelma alternatif

Öte yandan Sandora, F-35’in yanı sıra önümüzdeki dönemlerde piyasaya sürülecek Kızılelma ve TB3’e de değindi. Ünlü analist, Bayraktar TB3 ve MİUS / Kızılelma'nın F-35 savaş uçaklarına alternatif olabileceğini söyledi.

BAYRAKTAR TB3’lerin ve İHA’ların Türkiye için bölgede yeterli olabileceğini vurgulayan Santoro şu ifadeleri kullandı;

"Türklerin TCG Anadolu Gemisi bir helikopter gemisi olarak devam etmeyecek onun yerine bir drone gemisi olacak. Geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TCG Anadolu'nun 80 adet Bayraktar TB3 taşıyabileceğini duyurdu. Baykar'ın ürettiği yeni nesil insansız hava aracı sistemi, Suriye ve Libya'da gördüklerimizin yeni bir versiyonu. Elbette F-35 seviyesinde sistemler değiller. Ama Türkiye bunun bölgede karşılaşacağı çatışmaların seviyesi için yeterli olduğuna inanıyor."

TB2’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Bayraktar TB2 SİHA'ların Rus ordusuna karşı etkisiz kalacağı iddiaların geçersiz olduğunu dile getiren Santoro, "Görünen o ki Ruslar Ukrayna'da var olan ve oldukça iyi durumda olan bu insansız hava araçlarının kullanımı konusunda oldukça endişeli olmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin İHA’larına övgü dolu sözler söyleyen analist, F-35 programıyla ilgili ise şunları söyledi;

Türkiye’nin orta vadede F-35 programına geri dönebileceğini iddia eden İtalyan analist, "Her halükarda Türkiye için F-35'e sahip olamamak bir zarar ancak işler her an değişebilir. S-400'ün Türkiye tarafından satın alınmasının kökeninde ABD'nin benzer Amerikan üretimi sistemleri satma konusundaki isteksizliği olması gerçeği de var

TB3 ALTERNATİF OLABİLİR

Bayraktar TB3’lerin bölgedeki güçlenme için yeterli olabileceğini vurgulayan İtalyan analist, "Ankara'nın hedefi de bu zaten. Çünkü ne olursa olsun TCG Anadolu için bu tarz bir uçağa sahip olmamak büyük bir kayıp. Türkiye uzun bir süre bu kombinasyona odaklanıyordu. Ancak Türklerin Bayraktar TB3'ün şuan yeterli olacağına inancı sağlam. Ayrıca prototipini gördüğümüz yeni insansız hava aracı (MİUS/Kızılelma) da cabası." Diyerek kaydetti. Bunun yanı sıra Santoro açıklamalarını şu cümleleriyle tamamladı;

Ünlü uzman Türkiye'nin çıkardığı F-35 için konuştu: Kızılelma alternatif

Bayraktar TB3 ve MİUS'un F-35 savaş uçaklarına alternatif olabileceğini sözlerine ekleyen Santoro, "Bunlar Türkiye'nin bölgede savaşmayı beklediği çatışmaların doğası gereği geçerli alternatifler olabilir. Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki gibi düşük-orta yoğunluklu çatışmalar da yeterli olacaklardır" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...