Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2022 12:50 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 12:56

Uzaya da Çin Seddi kuracak!

Çin, kendi uzay istasyonunu kurarak Dünya dışındaki çalışmalarında ivme kazanmaya başladı. Son olarak Asya’nın güçlü ekonomisi uzaya da adeta Çin Seddi kuracağını açıkladı.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: TRT Haber
Milattan Önce yapılan Çin Seddi, dünyanın en uzun savunma amacıyla örülen duvarı
Milattan Önce yapılan Çin Seddi, dünyanın en uzun savunma amacıyla örülen duvarı

Dünya’nın yörüngesine Tiangong uzay istasyonunu kuran Çin, asteroitleri takip edip uzaklaştırabilecek bir proje üzerinde çalışıyor. TRT Haber’e göre, Dünya'yı potansiyel asteroit çarpışmalarından korumak için Çin, gök cisimlerinin rotasını değiştirecek bir sistem geliştiriyor.

Çin Ulusal Uzay Dairesi (CNSA) Başkan Yardımcısı Wu Yanhua, 2025 yılında asteroit ile çarpışma deneyi yapacaklarını açıkladı. Çin Merkez Televizyonu'na Çin Uzay Günü programında konuşan Wu, potansiyel olarak uzay aracını da koruyabilecek, Dünya'ya yakın bir asteroit izleme ve savunma sistemi kurmak istediklerini belirtti.

ÇİN ASTEROİT AVINA ÇIKACAK

Hem yer tabanlı hem de uzay tabanlı unsurları barındıracak sistem, hangilerinin Dünya'ya veya insanlığın uzaydaki faaliyetlerine potansiyel bir tehdit oluşturduğunu belirlemek için asteroitleri listeleyip araştıracak.

Sistem, özellikle potansiyel asteroit etkilerini modelleyecek bir bilgisayar simülasyon çerçevesi içerecek. Global Times'ın haberine göre, proje henüz Çin makamlarının onayını bekliyor ve koordinasyon için birden fazla kurumun anlaşması lazım.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) da benzer bir proje geliştirdiği ortaya çıktı. Kasım 2021'de, bir asteroidin rotasını tasarlanan bir araçla çarparak değiştirip değiştiremeyeceğini araştırdı.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...