Tgrt Haber
09 Ocak 2022 16:37

Uzaydaki küp şeklindeki gizemli evin sırrı çözüldü

Çin'in Ay'a yolladığı Chang'e-4 iniş aracı ve keşif aracı Yutu-2'nin görüntülediği küp çeklindeki cismin sırrı çözüldü. Sosyal medyada cismin, gizemli bir ev olacağı iddiaları dolanmıştı ki araştırmacılar soru işaretlerine cevabı verdi.

Uzaydaki küp şeklindeki gizemli evin sırrı çözüldü
küp,,uzay,,keşif,,çin,

Çin Ulusal Uzay İdaresi'ne bağlı Ay Keşfi ve Uzay Programı Merkezi, geçtiğimiz günlerde Çin'in Chang'e-4 iniş aracı ve gezgini olan Yutu-2 Ay'ın uzak tarafında 1.003,9 metre yol aldı. Yutu-2, görevin 36. Ay gününde konumundan yaklaşık 80 metre uzaklıkta belirsiz, merak uyandıran bir görüntü yakaladı. Bir kraterin yanında bulunan küp şeklindeki belli belirsiz bir görüntü ufukta belirdi. Bu görüntü sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları görüntünün gizemli bir küş ev olduğunu iddia etti.

Yutu-2, küp şeklindeki gizemli nesneye 10 metre kadar yaklaştı ve nesnenin fotoğraflarını çekti. Fotoğrafları inceleyen araştırmacılar, nesnenin bir kaya olduğunu belirledi. Ayrıca nesnenin 'Yeşim Tavşanı'na benzediği ortaya çıktı. (Çin'in Ay'a gönderdiği ilk uzay aracının adı Yeşim Tavşanı'ydı.) 

 

Uzaydaki küp şeklindeki gizemli evin sırrı çözüldü

Öte yandan 8 Aralık 2018'de fırlatılan Chang'e-4 keşif aracı, 3 Ocak 2019'da Ay'ın uzak tarafındaki Güney Kutbu-Aitken Havzası'ndaki Von Karman Krateri'ne ilk yumuşak inişi gerçekleştirmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...