Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 11:35 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 11:40

Uzmanlardan uyarı: Dünya, Güneş fırtınasıyla etkilenebilir

Uzmanlar, Dünya’yı etkileyebilecek yeni bir olayla ilgili uyarıda bulundu. Güneş’te açılan delik sonucunda oluşan fırtınanın, gezegenimizi olumsuz şekilde etkileyeceği söylendi.

Uzmanlardan uyarı: Dünya, Güneş fırtınasıyla etkilenebilir
güneş,uzay,bilim

Dünya, diğer gezegenlerde meydana gelecek herhangi bir olay yüzünden etkilenebilir. Ay ve Güneş bunun başında gelirken, uzmanlar şimdi de Güneş’te açılan bir delik yüzünden gezegenimizin etkilenebileceğini belirtti. Yapılan açıklamada, Güneş fırtınasının çeşitli olumsuzluklara neden olabileceği vurgulandı. İşte detaylar…

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), söz konusu G1 sınıfı fırtınanın elektrik şebekesi arızalarına, uyduların bozulmasına yol açabileceğini ve hayvanların göçlerine etki edebileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra, jeomanyetik fırtınalarla çok daha ciddi etkilerin oluşabileceği ihtimaline dikkat çekildi.

DÜNYA, GÜNEŞ FIRTINASINDAN OLUMSUZ ETKİLENEBİLİR

TRT'nin haberine göre, koronal deliklerin herhangi bir zamanda oluşabileceği biliniyor, ancak bunların "solar minimum" dönemde fazla görüldüğü belirtiliyor. Halihazırda bu dönemden çıkıldığı ve Güneş'teki hareket yoğunluğunun arttığı döneme girildiği vurgulanıyor. Bu dönemin de 2025 yılı gibi "solar maksimum"a denk geldiği ifade ediliyor.

Uzmanlardan uyarı: Dünya, Güneş fırtınasıyla etkilenebilir

NOAA'nın duyurduğu G1 tipi fırtınanın bir üst seviyesi olan G2 tipi fırtınalarda ise güç sistemlerinde problemler oluşabiliyor, uzay araçlarının yönü değişebiliyor ve uydu navigasyonları geçici olarak devre dışı kalabiliyor.

Kaynak: TRT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...