Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2017 22:10

Vertu lüks telefon işini sürgündeki bir Türk’e satıyor

Nokia Vertu’yu bıraktığından bu yana firma zor sularda yüzüyor ve işler yeniden yoluna girecek mi belli değil.

Vertu lüks telefon işini sürgündeki bir Türk’e satıyor
vertu, nokia,

The Telegraph’ın bildirdiğine göre lüks telefon markası Vertu, sürgünde bulunan Türk vatandaşı Hakan Uzan’ın arkasında olduğu ‘Baferton’ firması tarafından, 61 milyon dolara satın alındı. Bu girişim Vertu’yu Nokia ile ilişkileri … sıkıntılı (en hafif tabiriyle) olan bir ailenin ellerine atıyor. 

Uzanlar yüzyılın başında gerçekleşen teknoloji borsasındaki yıkım sonrasında temerrüde düşmesi nedeniyle Nokia ve Motorola’dan Telsim adı verilen bir Türk GSM firması kurmak üzere kredi almışlardı. Telsim, Vodafone’un Türkiye’deki işlerinde omurga kemiği olurken, Uzanlar’ın firma fonlarını şahsi lüksleri için kullandıklarına dair söylentiler uçuşuyordu.

Nokia ve Motorola’nın açmış oldukları davalar Uzanlar’ı milyarlarca dolarlık borca sokmuş (ki hala iddiaları reddediyorlar), ve Türk hükümetinin mal varlıklarına el koyması kararı sonrasında aile, sürgüne gitmek durumunda kalmıştı.

Özellikle Hakan Uzan, dolandırıcılık iddiasıyla ilgili açılan davanın duruşmasına gitmemesi nedeniyle mahkemeye saygısızlıkla suçlanmış, fakat yine de bu kararı başarılı olarak temyiz etmişti. Netice itibariyle Nokia ona satış konusunda uzun yıllardan beri yanaşmamaktaydı.

Peki Uzan’ın ekibi neden Vertu’yu satın alıyor? Bu konuda fazla bir şey söylemiyor. Vertu’nun tanınmış Pazar tecrübesi olan güçlü bir markayı temsil ettiğine inanıyor ve firmanın tam kapasitesine ulaşmasına yardımcı olmak için nakit temin edeceğini söylüyor.

Soru Uzan’ın, akıllı telefon piyasasının yükselişinin markanın izini piyasadan sildiğinden beri can çekişen Vertu’nun anlamlı bir değişim yaşamasına sebep olup olamayacağı. Firma program dahilinde akıllı telefon yapımına başladı fakat hala teknik özellikler noktasında çan eğrisinin kısmen altında kalıyor.

Markanın telefonları sadece lüks materyalleri ve otel ayarlama servisleri için satın alınır oldu. Lider markaların üst sınıf özelliklere sahip telefonları Vertu’nun modellerinin bir bölümü kadar bir fiyatla sattıkları bir ortamda Uzan zenginleri Vertu telefonlarına dört haneli meblağlar yatırmaları için makul bir sebep olduğuna inandırmak zorunda kalacak.

Teknoformat

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...