Tgrt Haber
29 Haziran 2022 16:10 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 16:15

WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın Özelliğine Kavuşuyor

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yeni özellik göründü. Son beta sürümünde, Facebook ve Instagram'ın sahip olduğu yenilik ortaya çıktı. İşte detaylar...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın Özelliğine Kavuşuyor
whatsapp,teknoloji

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni güncellemeler ile kullanıcı deneyimini geliştiriyor. Her geçen gün beta sürecinde yeni özellikler test edilen uygulama, mobil ve masaüstü sürümlerinde birbirinden yeni özelliklere kavuşuyor. Daha önce uygulamaya gelen ve gelecek özelliklere  buradan göz atabilirsiniz. Ancak yakın zamanda görünen bir özellik daha ortaya çıktı.

WhatsApp'a gelecek özellikleri önceden tespit edip paylaşan wabetainfo isimli internet sitesi, bugün yayınlanan sürümde uygulamaya gelen bir başka özelliği daha paylaştı. Facebook, Instagram ve Meta'ya bağlı diğer uygulamalar aynı özellikler ile güncellenirken, bunlardan biri de WhatsApp'a geliyor.

WHATSAPP'A AVATAR'LAR GELİYOR

Meta, eski adıyla Facebook, Snapchat'in Bitmoji ve Apple'ın Memojisi'ne rakip olarak Avatarlar'ı tanıtmıştı. İlk olarak Facebook için duyurulan Avatarlar, daha sonra da Instagram için duyuruldu. Şimdi ise beklenen özellik WhatsApp'ta ortaya çıktı. Zira son yayınlanan beta güncellemesi, Avatarlar ile ilgili yeni bir özelliği ortaya koyuyor.

WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın Özelliğine Kavuşuyor

Wabetainfo isimli internet sitesi, WhatsApp'ın Avatar'ları görüntülü aramalarda test ettiğini ortaya çıkardı. WhatsApp'ın Android versiyonunda görünen özellik, video görüşme sırasında kullanıcıların avatarlar eklemesine olanak tanıyacak. 

Konuya biraz daha açıklık getirecek olursak kullanıcılar, arama sırasında 'Avatar'a Geç' adlı bir seçeneğe sahip olacak. Görüşme sırasında karşıdaki kişi ile seçtiğiniz Avatarlar aracılığıyla sohbete devam edebileceksiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsünden yeni özelliğin nasıl olduğuna göz atabilirsiniz. 

Söz konusu yenilik, yukarıda da belirttiğimiz gibi şu anda test aşamasında. Bu nedenle aktif olarak kimse yeni avatarları kullanamaz. Ancak WhatsApp'ın bu yeniliği getirmesinin altında sadece tek bir neden yatmıyor. Kullanıcılar, sosyal medya uygulamaları Instagram ve Facebook'ta olduğu gibi; bireysel ya da grup sohbetlerinde Avatar çıkartmalarını da gönderebilecek. Buna ek olarak 'Avatarı Düzelt' seçeneğinin olacağını ve bu özelliğin kapsamlı olarak sunulacağının da altını çizelim. Şimdilik test aşamasındaki bu özelliğin, resmi olarak ne zaman piyasaya çıkacağı ise belirsizliğini koruyor. 

 

Kaynak: WABetainfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...