Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 19:19

WhatsApp baş ağrıtan sorununun çözümünü buldu

WhatsApp, kullanıcılarının uzun bir süredir başını ağrıtan konuya elini attı. Fotoğraf ve videoların düşük kalitede gitme sorununa kalıcı bir çözüm buldu.

WhatsApp baş ağrıtan sorununun çözümünü buldu
WhatsApp,Fotoğraf,Teknoloji,Android,İOS

ShiftDelete'nin haberine göre, bütün platformlarda kullanılan en yaygın mesajlama programı olan Whatsapp, yıllardır fotoğraf ve videoları düşük veri depolama hassasiyetinden dolayı kalitesini düşürüyordu.

WhatsApp'ın düşük kaliteden şikayetçi olan milyonlarca kullanıcı bulunuyor. WhatsApp kendi hassasiyetini göz önünde bulunduracak bir geliştirmeye gitti. Fotoğrafların yüksek çözünürlükte gönderilmesi için adım attı. Geliştirdiği özelliği Android ve iOS işletim sistemli telefonlar için erişime açtı. Kullanıcılara üç farklı kalite seçeneği sunacak. Böylece kullanıcılar fotoğraf kalitesini belirleyebilecek. 

TASARRUF, KALİTE, OTOMATİK

Otomatik (Tavisye edilen): Bu seçenek, ağ hızına bağlı olarak görüntüleri sıkıştırıp sıkıştırmama kararını uygulamaya bırakacak.

En iyi kalite: Bu seçeneğin seçilmesi, mümkün olan en iyi görüntü kalitesini sağlanacak.

Veri tasarrufu: Veriden ve depolama alanından tasarruf etmek için görüntüler sıkıştırılacak.

WhatsApp baş ağrıtan sorununun çözümünü buldu

EN İYİ KALİTEDE YÜZDE 80'İNİ KORUYOR

Bu noktada kullanıcıların bilmesi gereken en önemli detay: “En iyi kalite”yi seçmek, fotoğrafların yüzde 100 orijinal kalitede gönderileceği anlamına gelmiyor. WhatsApp yalnızca sıkıştırma işlemini nispeten daha hafif uyguluyor ve orijinal kalitenin yaklaşık yüzde 80 kadarını koruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...