Tgrt Haber
17 May 2017 20:15

Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden çalışmıyor?

Sosyal medyada 'Whatsapp çöktü' mesajları yayılmaya başladı. Bazı kullanıcıların Whatsapp'ı çalışmamaya başlayınca sosyal medyada büyük tepki topladı

Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden çalışmıyor?
Whatsapp çöktü mü,Whatsapp neden çalışmıyor,Whatsappa erişim sağlanamıyor

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'a erişim sorunu yaşanıyor. Sorunun, dünya genelinde yaşandığı belirtiliyor. Kullanıcılar, Twitter üzerinden erişim sorunu yaşadıklarını paylaşıyor. Erişim sorununa ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

BTK BAŞKANI'NDAN WHATSAPP AÇIKLAMASI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Whatsapp'ta yine global ölçekte kesinti yaşanmakta. USOM konuyu takip etmektedir. Yerli Operatörlerimiz kaynaklı bir durum bulunmamaktadır" dedi.

İnstagram'da çökmüştü

Facebook'un satın almasıyla birlikte birçok yeniliğe kavuşan popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram'da şu anda dünya genelinde erişim sorunu yaşanıyor. Dünyanın her yerinden kullanıcılar Twitter üzerinden Instagram'a giriş yapmakta sorun yaşadığını bildiriyor.

Aynı zamanda Instagram sunucu durumlarına bakıldığında sorunun saat 22:00 sularında başladığı gözlemlenebiliyor. Kullanıcılar tarafından yapılan rapor sayısı ise 500'ü aşmış durumda.

Sorunun ısı haritasına bakıldığında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Instagram sunucularında problem yaşandığı fark ediliyor. Kullanıcılara resmi bir açıklama yapılmazken, sorunun çözümü için bekleyiş sürüyor.

Bilindiği üzere Instagram, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulmuş, Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştı. Facebook'a satılmadan önce 30 milyon kullanıcısı olan Instagram'ın günümüzde 600 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...