Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2022 12:20 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 12:22

WhatsApp'da birinin beni engellediğini nasıl anlarım? İşte birkaç adımda WhatsApp'ta engellendiğini görme!

WhatsApp'ta engellendiğimi nasıl anlarım? Profil fotoğrafı neden gider?Biri beni WhatsApp'tan engellerse ne olur? İşte bilmeniz gerken tüm detaylar...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WhatsApp
WhatsApp'da birinin beni engellediğini nasıl anlarım? İşte birkaç adımda WhatsApp'ta engellendiğini görme!
whatsapp,teknoloji

WhatsApp, son birkaç yıldır dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması. Bu uygulama, milyonlarca kişi tarafından sıkça kullanılmakta. Gerek iş, gerek sosyal anlamda gerekse aileler arasında WhatsApp'ın önemi oldukça büyük.

Meta'ya ait platform mesajlaşma ve görüntülü görüşmelerde tüm sınırları kaldırıyor. Dünyanın her yerinde kullanılan WhatsApp ile, kesintisiz arama ve mesajlaşma yapabilmek mümkün. Ancak WhatsApp'ta bazen işler yolunda gitmeyebilir. Kullanıcıların bir kısmı, belirli nedenlerden dolayı birini WhatsApp'tan engellemek zorunda kalabilir. Peki birinin beni WhatsApp'ta engellediğini nasıl anlarım? WhatsApp'ta engelleyeni görmek mümkün mü? İşte WhatsaApp'ta engellediğini anlama rehberi...

WHATSAPP'TA ENGELLENDİĞİNİZİ BİRKAÇ ADIMDA ANLAYABİLİRSİNİZ

Günümüzde ailemiz, arkadaşımız ya da herhangi biriyle WhatsApp'ta sürekli iletişim halinde olabiliriz. Ancak bir anlık öfke ya da can sıkan durum karşısında karşı tarafın size ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Telefonlarda olduğu gibi WhatsApp'ta da birini engellemek mümkün. WhatsApp'ta engellendiğinizi anlamanın ise birkaç yolu var. Gelin bu adımlara yakından göz atalım...

WhatsApp'da birinin beni engellediğini nasıl anlarım? İşte birkaç adımda WhatsApp'ta engellendiğini görme!

BİRİNİN SİZİ ENGELLEMİŞ OLABİLECEĞİNİ GÖSTEREN ADIMLAR VAR

  • Sohbet penceresinde ilgili kişinin son görülme zamanını veya çevrimiçi olup olmadığını göremezsiniz. Bu adım, WhatsApp'ta engellenebileceğinizi gösteren ilk yöntemlerden biridir. Ancak bazı kişiler, son görülmesini kapatabileceği için ikinic adıma da göz atabilirsiniz.
  • İlgili kişinin profil fotoğrafında yapılan güncellemeleri göremezsiniz. Bu, fotoğrafın kaldırıldığını ve o kişinin sizin numaranızı silip ya da engelleyebileceğini göstermektedir. 
  • Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay, yani çift tik işareti hiçbir zaman gösterilmez.
  • Bir kişiyi aramaya çalıştığınızda bağlantı kurulamaması da, yine engellendiğiniz gösteren farklı adımlardan biridir.

WhatsApp'da birinin beni engellediğini nasıl anlarım? İşte birkaç adımda WhatsApp'ta engellendiğini görme!

WhatsApp'ta ulaşmak istediğiniz bir kişi için yukarıdaki durmların tümüyle karşılaşıyorsanız, muhtemelen karşıdaki kişi tarafından engellenmişsinizdir. Tabii başka olasılıkları da yine göz önünde bulundurmakta fayda var. Özellikle son güncellemeyle WhatsApp, gizlilik tarafında değişiklik yaptı.

WhatsApp'da birinin beni engellediğini nasıl anlarım? İşte birkaç adımda WhatsApp'ta engellendiğini görme!

Bu bağlamda kişiler artık profil fotoğrafını, son görülmesi ve durumlarını karşı taraftan biri için kolayca gizleyebilir. Tüm bu olasılıkları göz önünde bulundurarak WhatsApp'tan engellenip engellenmediğinizi aslında fark edebilirsiniz. Yine de alternatif olarak WhatsApp dışından o kişiye de ulaşmaya çalışmak farklı bir yöntem olacaktır diye tahmin ediyoruz. 

WHATSAPP'TA BİRİNİ NASIL ENGELLERSİNİZ?

WhatsApp'ta birinin nasıl engellediğini anlama konusunda yukarıdaki rehberimizden faydalanabilirsiniz. Ancak WhatsApp'ta bir kullanıcıyı nasıl engelleyeceğinizi bilmiyorsanız şimdi aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz

  • İlk olarak WhatsApp uygulamanıza giriş yapın,
  • Ardından sağ üstte bulunan üç nokta işaretine dokunup, diğer seçenekler > ayarlara gidin,
  • Karşınıza çıkan ekranda Hesap > Gizlilik > Engellenmiş kişiler’e dokunun,
  • Son olarak ekle diyip, daha sonra engellemek istediğiniz kullanıcıyı seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

ALTERNATİF OLARAK ŞUNLARI DA DENEYEBİLİRSİNİZ

  • Engellemek istediğiniz kişiyle aranızdaki sohbeti açın, ardından Diğer seçenekler > Diğer > Engelle > ENGELLE’ye veya ilgili numarayı şikayet ederek engellemek için ŞİKAYET ET VE ENGELLE’ye dokunun.
  • Engellemek istediğiniz kişiyle aranızdaki sohbeti açın, kişinin adına dokunduktan sonra Engelle > ENGELLE’ye dokunun.

Kaynak: WhatsApp
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...