Tgrt Haber
17 May 2022 10:25 - Güncelleme : 17 May 2022 10:30

WhatsApp Grupları İçin Çok Beklenen Özellik Geliyor! Kimsenin Haberi Olmadan Çıkabileceksiniz

WhatsApp, platforma yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Popüler mesajlaşma uygulamasının şimdi de gruplar için çok önemli bir özelliği test ettiği görüldü.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
WhatsApp Grupları İçin Çok Beklenen Özellik Geliyor! Kimsenin Haberi Olmadan Çıkabileceksiniz
whatsapp,whatsapp gruplar,whatsapp güncelleme,whatsapp gizleme

WhatsApp, son zamanlarda getirdiği yeniliklerle kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam ediyor. Uygulamayı daha iyi hale getirmek için ivedi bir şekilde çalışan şirket, birbirinden farklı özellikleri kullanıcılara sunuyor. Kısa süre önce WhatsApp'ın durum güncellemeleri için bağlantı ön izleme seçeneğini getireceğini paylaşmıştık. Durum güncellemelerinde paylaşılan bağlantılar, yeni sürümle artık linke tıklamadan direkt olarak görüntülenebilecek.

Öte yandan uygulamaya gelecek bir başka özellik daha ortaya çıktı. Söz konusu özellik, uzun süredir bekleniyordu. Neyse ki WhatsApp geç de olsa kullanıcılarını dinledi ve bu özelliği test etmeye başladı. 

WHATSAPP GRUPLARINA ÖNEMLİ YENİLİK

WhatsApp, uygulama içinde bulunan  gruplar için çalışmalarını artırdı. Zira şirketin geçtiğimiz günlerde yeni  topluluk özelliğinin test ettiği görülürken, bu kez de gruplar için bir başka yenilik ortaya çıktı. Normal şartlarda çoğumuz bir WhatsApp grubunda yer almışızdır. Ancak bu grupların bazıları öyledir ki çıkmak isteseniz de çıkamazsanız. Örneğin aile, okul ya da bir başka grup.

WhatsApp Grupları İçin Çok Beklenen Özellik Geliyor! Kimsenin Haberi Olmadan Çıkabileceksiniz

Görünüşe bakılırsa WhatsApp, gruptan çıkmak isteyen kişilere kolaylık sağlayacak bir özellik üzerine çalışıyor. Mevcut sürümde gruptan çıkıldığında herkes bunu görebilirken, WhatsApp'ın yeni güncellemesi sayesinde artık gruptan çıktığınızı kimse bilmeyecek. 

Wabetainfo isimli kaynaktan sağlanan ekran görüntüsüne göre, gruplardan artık sessiz sedasız çıkmak mümkün olacak. Bu da, istemediğiniz gruplardan rahatlıkla çıkabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak gruptan sessiz sedasız çıkmanızı sadece üyeler göremeyecek. Bu durum yöneticiler için geçerli değil. Çünkü yöneticilerin gruptaki üyeleri bilmesi gerekir ve dolayısıyla WhatsApp bu noktada grup yöneticilerine müdahele etmiyor. Şu anda gruptan ayrılmak istediğinizde bildirim görünmeme özelliği test aşamasında. Yeni özellikler üzerine çalışan WhatsApp, ilerleyen günlerde bu özelliği hayata geçirebilir. 

GRUP ÜYE SAYISI DA ARTACAK

WhatsApp'ın, gruplara oldukça önem verdiğini belirtmiştik. Bu bağlamda özellikler sadece bir ya da iki ile sınırlı kalmıyor. Son çıkan haberlere göre WhatsApp, bir gruptaki üye sayılarında rekor bir sayı artışına imza atacak. Bunun maksimum 512 üyeye kadar olacağı bildirildi.

WhatsApp Grupları İçin Çok Beklenen Özellik Geliyor! Kimsenin Haberi Olmadan Çıkabileceksiniz

Grup üyelerindeki sayı artışının, halihazırda test edilen Topluluklar özelliğiyle sunulması bekleniyor. Peki sizler WhatsApp'ın son yenilikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın. 

 

 

 

 

Kaynak: WABetainfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...