Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 11:12

Uzmanlardan uyarı: WhatsApp'ta hala büyük bir güvenlik açığı var!

Teknoloji uzmanları WhatsApp'ta hala büyük bir güvenlik açığı olduğunu, milyonlarca WhatsApp kullanıcısının hacklenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Uzmanlardan uyarı: WhatsApp'ta hala büyük bir güvenlik açığı var!
whatsapp,,güvenlik,

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp'ın güvenlik açığı konusundaki adımları birçok ülkede tepkilere neden oldu. WhatsApp, herhangi bir güvenlik sorunu olmadığını dile getirse de uzmanlar tam tersini söylüyor. WhatsApp kullanıcılarının hala büyük bir güvenlik açığına sahip olduğunu dile getiren uzmanlar, bilgisayar korsanlarının mesajlara erişebileceğini belirtti.

WhatsApp'daki sohbetler, uçtan uca şifrelemeyle saklanabiliyor fakat iCloud ve Google Drive'da da yedeklenebiliyor. Bilgisayar korsanlarının yanı sıra kolluk kuvvetleri de bulutta yedeklenmiş mesajlara ve medya dosyalarına erişim talebinde bulunabilir.

BİLGİSAYAR KORSANLARI ENGELLENEMİYOR

WABetaInfo'ya göre WhatsApp, kullanıcı sohbetlerini buluta ulaşmadan önce bağımsız olarak şifrelemenin bir yolunu henüz bulamadı, çalışmaları sürüyor. 

The Mirror'ın haberine göre, bir sosyal medya kullanıcısının Twitter'da yaptığı paylaşım da dikkatlerden kaçmadı. Kullanıcı, WhatsApp'ın güvenlik açığına dair şunları yazdı:

"WhatsApp nihayet başka bir önemli özelliği etkinleştiriyor: yedeklerinizi şifreleme imkanı! Bu ne anlama geliyor? Yedeklerinizi şifrelemek, sohbet geçmişinizi ve medyanızı yetkisiz erişime karşı koruyacak.''

WhatsApp, bu güvenlik açığını kapatmak için attığı adımda önceliği Android'in beta sürümüne verdi. Ancak iddialara göre, WhatsApp'ın bu özelliği devreye sokması da bilgisayar korsanlarını durdurmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...