Tgrt Haber
01 Nisan 2022 17:06 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 17:13

WhatsApp hesap silme işlemi nasıl yapılır? WhatsApp'ı kalıcı silmek için yapılması gerekenler

WhatsApp uygulamasını kullanmak istemeyen kullanıcılar hesaplarını nasıl silebileceklerini araştırıyor. WhatsApp hesap silme işlemi nasıl yapılır? Anlık mesajlaşma uygulamasını tamamen silmek mümkün mü? İşte bu soruların cevapları…

WhatsApp hesabını kalıcı silmek için yapılması gerekenler
WhatsApp hesabını kalıcı silmek için yapılması gerekenler

Teknoloji devi Meta’ya ait WhatsApp platformu, 2 milyarı aşkın aktif kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma servisi. Ancak özel sebeplerin yanı sıra gizlilik konusundaki endişeler kullanıcıları uygulamadan uzaklaştırabiliyor. Üstelik Avrupa Birliği'nin tartıştığı Dijital Piyasalar Yasa tasarısı kabul edilirse, platformun uçtan uca şifreleme özelliği kısmen kaldırılabilir.

WhatsApp kullanıcıları, daha fazla gizlilik sunan mesajlaşma uygulamalarına geçişi araştırırken, pek çok kullanıcı ise WhatsApp hesap silme işleminin nasıl yapıldığını araştırıyor. Peki, gerçekten de WhatsApp hesabını kalıcı silmek mümkün mü? Silme işlemi tamamlandıktan sonra ise WhatsApp hesap silinirse ne olur? 

WHATSAPP HESAP SİLİNİRSE NE OLUR?

Mesajlaşma platformu WhatsApp’ı uygulamanın içinden silmek mümkün. Hesabını kalıcı olarak silmek isteyenler için işte adım adım WhatsApp hesap silme işlemi… 

İlk önce WhatsApp hesabınızı silmek için uygulamayı açın,

Ayarlar > Hesap > Hesabımı sil’e dokunun,

Telefon numaranızı uluslararası formatta eksiksiz olarak girin ve ‘hesabımı sil’e tıklayın,

Ekranda açılacak listeden hesabınızı silmenizin nedenini seçin,

‘Hesabımı sil’e yeniden dokunun.

Peki, WhatsApp hesap silinirse ne olur? Mesajlarınız ve bilgilerinizin bir süre sonra kalıcı olarak silineceğini hemen belirtelim. Hesabınızı sildiğinizde, mesaj geçmişiniz de silinecek. Ayrıca tüm WhatsApp gruplarınız, Google Drive yedeklemeniz de kalıcı olarak silinecek. Hesabınızı silerseniz, WhatsApp hesabınıza tekrar erişemeyeceğinizi unutmayın yani bu işlem kalıcı.

WHATSAPP HESAP SİLME KAÇ GÜN SÜRER?

Popüler uygulama, destek sayfasındaki  yazıda hesap silme işlemini şu şekilde açıklıyor:

"WhatsApp bilgilerinizin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bilgilerinizin kopyaları ise olağanüstü bir durum, yazılım hatası ya da veri kaybına neden olan başka bir olay yaşanması durumunda verileri kurtarmak için kullanılan yedek depolama alanında 90 günlük süre bittikten sonra da tutulabilir. Bu süreçte WhatsApp’tan bilgilerinize erişmeniz mümkün değildir.

Bu durum, oluşturduğunuz gruplarla ilgili bilgilerinizi veya diğer kullanıcıların sizinle ilişkili sahip oldukları bilgileri etkilemez. Örneğin diğer kullanıcılara gönderdiğiniz mesajların bu kullanıcılarda bulunan kopyaları bu durumdan etkilenmez.

Belirli log kaydı verilerini, siz hesabınızı silseniz bile veri tabanlarımızda tutabiliriz. Ancak bu veriler artık tanımlayıcı bilgilerle ilişkilendirilmez ve buna bağlı olarak söz konusu verilerin hesabınızla bağlantısı olmaz. Bu amaçla, ilgili log kaydı verilerindeki belirli tanımlayıcı bilgileri düzenli olarak sileriz. Ayrıca, hesap numaranızın yer aldığı her veriyi, hesabınız silindikten sonra hesabınızla ilişkilendirilemeyecek bir tanımlayıcı ile değiştiririz.”

WhatsApp, hesap silme işlemine yönelik yaptığı açıklamada ayrıca bilgilerinizin yasal konular, koşul ihlalleri veya zarar önleme çalışmaları gibi durumlar için saklayabileceğini belirtiyor. Son olarak yeniden hatırlatmakta fayda, hesabınızı yanlışlıkla silseniz bile bu işlem geri alınamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...