Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 11:03

WhatsApp iki milyon hesabı engelledi: Anormal sayıda mesaj gönderiliyordu

WhatsApp, Hindistan'daki iki milyon hesap için harekete geçti. Anormal oranda mesaj gönderen hesapları bir bir kapattı.

WhatsApp iki milyon hesabı engelledi: Anormal sayıda mesaj gönderiliyordu
Whatsapp

Dünyanın en çok kullanılan iletişim platformalarından biri olan WhatsApp, Hindistan için radikal bir karar aldı. Kuralları ihlal eden iki milyon kullanıcının WhatsApp hesabı engellendi.

WhatsApp, kullanıcıların hesaplarının kapatılmasında %95 oranında mesajların iletilme sayısı sınırlarının ihlal edilmesinden kaynaklandığını ifade etti. Hindistan, yaklaşık 400 milyon kullanıcısıyla WhatsApp'ın en büyük pazarı konumunda bulunuyor.

Facebook'a ait mesajlaşma servisi, "en önemli odak noktasının" Hindistan'daki hesapların zararlı veya istenmeyen mesajlar göndermesini önlemek olduğunu söylüyor.

WhatsApp iki milyon hesabı engelledi: Anormal sayıda mesaj gönderiliyorduAyrıca WhatsApp, her ay dünya çapında 8 milyona yakın hesabı yasakladığını da belirtti. The Mirror'ın haberine göre, WhatsApp yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Özellikle önlemeye odaklandık çünkü zararlı faaliyetlerin gerçekleşmesini, zarar oluştuktan sonra tespit etmekten çok daha iyi olduğuna inanıyoruz. Kötüye kullanım tespiti, bir hesabın yaşam tarzının üç aşamasında çalışır: Kayıt sırasında, mesajlaşma sırasında, kullanıcı raporları ve bloklar şeklindedir.''

Uçtan uca şifrelemesi nedeniyle uygulamada gönderilen spam mesajlarının hiçbirini okumadığını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...