Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2022 14:15 - Güncelleme : 22 May 2022 16:19

WhatsApp, iOS 10 ve iOS 11 İçin Desteğini Kesiyor: İşte Uygulamanın Son Kullanılacağı Tarih

WhatsApp, uzun yıllardır destek verdiği cihazlar için desteğini sonlandıracak. iOS 10 ve iOS 11 sistemine sahip iPhone'lar, bu tarihten itibaren artık WhatsApp'ı kullanamayacak.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WhatsApp
WhatsApp, iOS 10 ve iOS 11 İçin Desteğini Kesiyor: İşte Uygulamanın Son Kullanılacağı Tarih
whatsapp,whatsapp destek,apple whatsapp,iphone whatsapp

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hem Android hem de iOS cihazlara uzun yıllardır destek veriyor. Ancak uygulamaya yeni özelliklerin eklenmesi, artık eski işletim sistemini kullanan her cihazda desteklenmiyor. Dolayısıyla bu noktada WhatsApp'ta desteği kesmek zorunda kalıyor.

Eski işletim sistemleri için WhatsApp uygulamasının desteğini kesen WhatsApp, yakın zamanda bu listeye iki işletim sistemi daha ekledi. Yıllardır iPhone'ların eski sürümüne destek veren şirket, artık iOS 10 ve iOS 11 sistemini kullanan cihazlar için WhatsApp'ın fişini çekecek. 

WHATSAPP, IOS 10 VE IOS 11'DE ÇALIŞMAYACAK

Wabetainfo isimli internet sitesi, WhatsApp'ın desteğini sonlandıracağı işletim sistemlerini ortaya çıkardı. Buna göre 24 Ekim 2022'den itibaren iOS10 ve iOS11 sistemini çalıştıran cihazlar, artık belirlenen sürenin sonunda uygulamayı çalıştıramayacak. Bu, önümüzdeki aylarda; iPhone5 ve iPhone 5C için desteğin kesileceği anlamına geliyor. 

WhatsApp, iOS 10 ve iOS 11 İçin Desteğini Kesiyor: İşte Uygulamanın Son Kullanılacağı Tarih

 

WHATSAPP NEDEN ESKİ CİHAZLARA DESTEĞİNİ KESİYOR

Bilindiği üzere WhatsApp, birkaç yıl destek verdikten sonra eski işletim sistemleri için uygulamanın kullanımını durduruyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi sürekli güncelenen WhatsApp'ın yeni özellikleres kavuşması; ikinci ise güvenlik önlemleri. Her iki durum göz önüne alındığında WhatsApp'ın desteği sona erdirmesine normal karşılanabilir.

YENİ ÖZELLİKLER YOLDA

 Eski cihazları için desteği kesip güncel modeller ile yoluna devam eden WhatsApp, yeni özellikleri hız kesmeden test etmeye devam ediyor. Son birkaç aydır çalışmalarını önemli ölçüde hızlandıran şirket, yakın zamanda gruplar için çok önemli bir yeniliği test etmeye başladı.

WhatsApp, iOS 10 ve iOS 11 İçin Desteğini Kesiyor: İşte Uygulamanın Son Kullanılacağı Tarih

Halihazırda mevcut sürümde gruplardan ayrılırken bildirimler karşı tarafa ulaşırken, artık WhatsApp yeni güncellemeyle bu bildirimi yollamayacak. Dolayısıyla gruplardan ayrıldığınızda yönetici dışında kimsenin bu durumdan haberi olmayacak. Şu anda test aşamasındaki bu özellik, önümüzdeki günlerde kullanıcılara sunulacaktır. 

 

Kaynak: WhatsApp
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...