Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2021 10:03

Tepki çeken WhatsApp kararının ardından gizlilik kampanyası

WhatsApp'ın aldığı gizlilik kararlarına tepkiler devam ederken İngiltere'deki ilk büyük reklam kampanyası için harekete geçildi.

Tepki çeken WhatsApp kararının ardından gizlilik kampanyası
whatsapp,gizlilik kararı

Dünyada en çok kullanılan yazışma uygulaması WhatsApp'ın Mayıs ayında güncellenen gizlilik sözleşmesine tepkiler devam ediyor. WhatsApp ise tepkilere rağmen gizlilik sözleşmesinden vazgeçmeyeceğini söyledi. WhatsApp'ın patronu Will Cathcart, BBC News'e yaptığı açıklamasında yetkililerin daha az güvenlik yerine daha fazla güvenlik talep etmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamasına devam eden Cathcart, "İnsanları güvende tutmanın ilk adımı, güçlü bir güvenliğe sahip olmanızdır ve hükümetlerin, teknoloji şirketlerini zayıf güvenlik sunmaya teşvik etmeye çalışmaması gerektiğini düşünüyoruz. Şirketler mümkün olan en güçlü güvenliği sunmayı teşvik etmeye hatta zorunlu kılmaya çalışıyor olmalılar" dedi. 

GİZLİLİK İÇİN REKLAM KAMPANYASI

WhatsApp'ın yeni gizlilik kararının reklam kampanyası, ilk olarak İngiltere ve Almanya'da başlayacak. Ardından ise uluslararası ölçekte yürütülecek. 

Yeni gizlilik kampanyası piyasaya sürülmeden önce WhatsApp, uçtan uca şifrelemelerde mesajların yalnızca gönderen ve mesajı alan kişinin cihazında okunabileceğini de yeniden belirtti. Ana şirket Facebook'un mesajları göremeceğini veya mesajları engelleyemeceğinin de altını çizerken kolluk kuvvetlerinin bu yetkiye sahip olmadığını söyledi.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...