Tgrt Haber
24 Ocak 2022 11:52

WhatsApp masaüstü ve Web sürümlerinde yeni özellikleri test ediyor

Mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcı gizliliğine odaklanan yeni bir özellik üzerine çalışıyor. Masaüstü ve internet sitesi için test edilen özellik iki adımlı doğrulama. Söz konusu yenilikle kullanıcılar daha güvende olacak.

WhatsApp masaüstü ve Web sürümlerinde yeni özellikleri test ediyor
WhatsApp 2 adımlı doğrulama,WhatsaApp güncelleme

Popüler uygulamaların hemen hemen hepsi, son zamanlarda güncelleme sıklıklarını artırdı. Özellikle WhatsApp, her geçen gün farklı bir yenilik ya da değişiklikle gündeme geliyor. 

Meta'ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, son olarak sesli aramalar ve mesajları Android telefondan iOS'a aktarma konusunda çalışmalar yapıyordu. Bunlara ek olarak şimdi masaüstü ve web sürümleri içinde yeni bir özellik gün yüzüne çıktı.

WHATSAPP MASAÜSTÜNE 2 ADIMLI DOĞRULAMA GELİYOR

WhatsApp, halihazırda birkaç yeni özelliği test ediyor. Örneğin sohbet geçmişini Android telefonlardan iOS'a aktarma, sesli aramalar için yeni duvar kağıdı arayüzü yeniliklerden birkaçı.

Diğer yandan WABetainfo, kısa süre önce WhatsApp'ın internet sitesi ve masaüstü uygulamaları içinde yeni bir özelliğin test edildiğini paylaştığı görüntü ile sızdırdı.

WhatsApp masaüstü ve Web sürümlerinde yeni özellikleri test ediyor

Paylaşılan ekran görüntüsüne göre WhatsApp, masaüstü ve web sürümlerinde önemli iyileştirmeler yapacak. Kullanıcı gizliliği ve güvenliğini ön planda tutan şirket, söz konusu platformlarda iki adımlı doğrulamayı hayata geçirecek. 

Bilindiği üzere WhatsApp, çoklu cihaz desteği için çalışmalarını sürdürüyor. Beta olarak test edilen bu özellik şu anda dileyen kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Çoklu cihaz desteğini ayarlardan etkinleştiren kişiler, WhatsApp'ı başka cihazda da çalıştırabilir. Ancak tüm bu gelişmelerin kullanıcı gizliliğini riske atma ihtimali de yüksek.

Çoklu cihaz desteğini genişleten WhatsApp, diğer yandan kullanıcı gizliliği içinde 2 adımlı doğrulamayı masaüstü sürümlerde test ediyor. Sistemin çalışma şekli ise kod aracılığıyla gerçekleşecek. WABetainfo, söz konusu özelliği şöyle açıklıyor;

''6 haneli kodu girdikten sonra WhatsApp hesabınızı kaydederken, hesabınıza giriş yapmak için kişisel bir PIN koduna ihtiyacınız olacaktır. WhatsApp, iki aşamalı doğrulamayı her yerden yönetmeyi kolaylaştırmak istiyor. Dolayısıyla ilerleyen dönemde yayınlanayacak güncellemede bu özellik, WhatsApp Web ve masaüstü ugyulamalarına gelecek. Bunun sonucunda ise Web-masaüstü istemcisinde iki adımlı doğrulamayı etkinleştirme seçeneğine sahip olacaksınız. Bu, sayede telefonunuzu kaybettiğinizde ya da PIN'i hatırlamadığınızda verilerinize kimse erişemeyecek''.

Söz konusu özellik şu anda geliştirme aşamasında. WhatsApp'ın bu yeni özelliği ne zaman beta kullanıcılarına sunacağı bilinmiyor. Ancak ekran görüntüsüne göre bu süreç çok geç olmayacaktır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...