Tgrt Haber
21 Aralık 2017 05:21

WhatsApp mavi tik nasıl kapatılır? | WhatsApp mavi tik kapatma açma (Android - iOS)

WhatsApp mavi tik nasıl kapatılır? sorusu oldukça merak ediliyor. Karşınızdaki kişinin konuşmayı okuyup okumadığınızı anlamasını sağlayan WhatsApp mavi tik özelliğini kapatmak mümkün. Peki mavi tik nasıl kapatılır? İşte adım adım WhatsApp mavi tik kapatma rehberi

WhatsApp mavi tik nasıl kapatılır? | WhatsApp mavi tik kapatma açma (Android - iOS)
WhatsApp mavi tik nasıl kapatılır,WhatsApp mavi tik kapatma,WhatsApp mavi tik kapatma android,WhatsApp mavi tik açma,WhatsApp mavi tik ne işe yarar

Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Whatsapp’ın geçtiğimiz yıllarda yayına aldığı mavi tık özelliği tartışmalara yol açmıştı. Kullanıcıların mesajlarının okunduğunu bildiren ‘mavi tık’ özelliği kullanıcılar tarafından iyi karşılanmadı. Ancak bu özellik isteğe bağlı olarak kapatılabiliyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'ta başlayan mavi tık özelliği kullanıcılar arasında büyük tartışmalar başlatmıştı. Özelliğin kapatılamaması negatif karşılandığı ve tepki çektiği için kısa bir sürede güncelleme yayınlandı. Bu güncellemeyle beraber Android ve iOS cihazlarda mavi tık bilgisini kapatmak mümkün hale geldi.

İŞTE ADIM ADIM WHATSAPP MAVİ TIK KAPATMA REHBERİ

1. Adım: WhatsApp uygulamasına girin. Uygulamanın alt bölümünde bulunan “Ayarlar” bölümüne tıklayın.

2. Adım: Ayalar menüsünde bulunan “Hesap” bölümüne tıklayın ve oradan 'Gizlilik' kısmına girin.

3. Adım: Gizlilik bölümünde yer alan “Okundu Bilgisi” seçeneğini pasif hale getirin.

Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra artık Okundu Bilgisi yanı mavi tık karşı tarafa iletilmeyecek.

WHATSAPP'TA MAVİ TİK NEDİR?

WhatsApp’ta size yollanan mesajı eğer aldıysanız ve tıklayıp o mesajı okumadıysanız eskisi gibi klasik gri renkte kalıyor. Ama eğer mesaja tıklayıp mesajı görüntülediğiniz zaman karşı tarafın tik işareti mavi renk olarak beliriyor. Bu da yollanmış olan mesajın okunduğunu gösteriyor.

Özetle; Eğer gönderdiğiniz mesajın yanında iki mavi onay işareti  WhatsApp mavi tik nasıl kapatılır? | WhatsApp mavi tik kapatma açma (Android - iOS)görüyorsanız, sohbet ettiğiniz kişi mesajınızı okumuş demektir. Grup sohbetlerinde veya toplu mesajlarınızda onay işaretleri, ancak tüm katılımcılar mesajınızı okuduğunda mavi olacaktır.

Whatsapp'ta mesajların gönderilen kişiye gidip gitmediği mesajların yanındaki "gri tık" sayesinde anlaşılıyordu fakat kişinin mesajı okuyup okumadığı bilinmiyordu. Bu yeni özellik popüler uygulamayı kullanan kişileri oldukça kızdırmış gibi görünüyor.Bazen yakınlarımızla konuşmak istemeyiz, müsait değilizdir ya da canımız istemiyordur. Ancak WhatsApp'taki yeni özellik, inisiyatif kullanmayı engelleyecek. WhatsApp'ta daha önceden mesajların gönderilip gönderilmediği iki tik işaretinin çıkmasıyla anlaşılıyordu. Mesajı okusanız dahi karşı taraf mesajı okuyup okumadığınızı anlamıyordu. Yeni güncellemeyle birlikte mesajı okuduğunuz anda, ekranda 'Mavi tik' işareti beliriyor.WhatsApp'ını güncelleyen kullanıcıların bir çoğu, mavi tik özelliğinin gelmesiyle birlikte, yaşadıkları büyük pişmanlığın yanında isyan da etti.

WhatsApp, 2014 yılı başlarında Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg tarafından satın alınmıştı. Zuckerberg'in WhatsApp'a yenilikler katacağı belirtilmişti. WhatsApp'a sesli konuşma özelliğinin nasıl getirileceği ve uygulamanın durumunun ne olacağı ise merak konusu olarak gizemini koruyor.Öte yandan, WhatsApp kullanıcılarının merakla beklediği sesli arama özelliğinin bir sürece daha gecikecek olması kullanıcılar tarafından oldukça üzüntüyle karşılandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...