Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ağustos 2022 11:20 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 11:24

WhatsApp sözünü tuttu: Yeni değişiklik duyuruldu, çok yakında herkese geliyor

Son zamanlarda yaptığı değişikliklerle gündeme gelen WhatsApp, herkesin çok istediği güncelleme için beklenen haberi verdi. Şirket, duyuruyu sosyal medya hesapları üzerinden yaptı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WhatsApp
WhatsApp sözünü tuttu: Yeni değişiklik duyuruldu, çok yakında herkese geliyor
whatsapp

Mesajlaşma uygulamaları arasında en popülerlerinden biri şüphesiz WhatsApp. Dünyanın her yerinde kullanılan uygulama, anlık mesajlaşma hizmetiyle herkesin işini kolaylaştırıyor. Müşteri kaybetmek istemeyen WhatsApp, mevcut kitlesini korumak için de sürekli yeni özellikler getiriyor.

Her platformda sık sık güncellenen WhatsApp, mesaj silme özelliğiyle de avantajlı özellikler sunuyor. Ancak mesaj silme özelliğindeki kısıtlama uzun süredir can sıkıyordu. Çünkü kullanıcılar bir mesajı silmek istediğinde en fazla 1 saat gibi kısa bir süresi oluyordu. Neyse ki bu sorunu kökten çözecek önemli açıklama geldi.

MESAJ SİLME SÜRESİ UZUYOR

WhatsApp, bir süredir gündeme gelen mesaj silme süresi için beklenen hamleyi yaptı. Sosyal medya hesaplarından duyuruda bulunan WhatsApp, artık mesajların 1 saat yerine 2 günden daha fazla sürede silinebileceğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre WhatsApp'ta mesaj silmek için ayrılan süre, 2 gün 12 saati olarak güncellenecek. Beta sürümünde bazı kişiler bunu kullanmaya başlasa da, herkes için sunulması biraz zaman alabilir.

https://twitter.com/WhatsApp/status/1556721516968132611

Kullanıcılar mesajı sadece kendileri için silebileceği gibi mesajların herkes için silinmesini de talep edebilecek. Mesajların herkes için silinmesi, kişinin bireysel veya grup sohbetine gönderdikleri belirli mesajları silmesine olanak tanıyor.

Kendileri için mesajları silerken, bunları yalnızca kullanıcının cihazından kaldırıyor. Yani bu durumun alıcılarınızın sohbetleri üzerinde hiçbir etkisi bulunmuyor ve alıcılarınız mesajları sohbet ekranlarında görmeye devam ediyor. 

Bununla birlikte WhatsApp'ın mesajların silinmesi süresini uzattığı paylaşıma gelen tepkileri incelendiğinde, kullanıcılar, sürenin uzatılmasından ziyade mesajlara düzenleme butonu gelmesi gerektiğini savunuyor. Ayrıca birçok kişi silinen mesaj bildiriminin kaldırılması gerektiğini düşünüyor. 

 

Kaynak: WhatsApp
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...