Tgrt Haber
27 Eylül 2021 17:00

WhatsApp, Payment'i kullanan müşterilerine para dağıtacak!

Dünyanın en yaygın mesajlaşma ağı WhatsApp, yepyeni bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sohbet çubuğunda hızlı gönderme özelliğini müşterilerine sunan sosyal ağ, bu kez de yapılan ödemelerin belli bir yüzdesini kullanıcıya iade edeceğini açıkladı.

WhatsApp, Payment'i kullanan müşterilerine para dağıtacak!
whatsapp,,payment,,para,,ödeme,,alışveriş,

Çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, dünya genelindeki 2 milyardan fazla olduğu bilinen aktif kullanıcıları için yepyeni bir özelliği devreye sokmaya hazırlanıyor. Şimdilik yalnızca Hindistan'da kullanılan ve test aşamasında olan Payment (Ödeme) özelliğini yaygınlaştırmak isteyen yetkililer, Payment üzerinden yapılan ödemelerin belli bir kısmını kullanıcıya iadde edeceğini duyurdu. 

Hızlı gönderme özelliğini sohbet çubuğu üzerinden kullanıma açan WhatsApp, bu özelliği yalnızca  Android Beta sürümünü yükleyen kişilerin kullanımına açarken bu özelliği yaygınlaştırmak için duyurduğu adım tüm kullanıcıları heyecanlandırdı.

WhatsApp, Payment'i kullanan müşterilerine para dağıtacak!

48 SAAT İÇİNDE PARA İADESİ

Reklamsız hizmet veren ve kullanıma sunulmasının bir amacı da WhatsApp'a para kazandırmak olan Payment özelliği, kullanıcıların ilgisini artırmak için Cashback adlı bir özelliği devereye sokuyor. WABetaInfo'nun haberine göre, bu özellik Payment'i kullanan kişilerin 48 saat içinde WhatsApp'tan para iadesi almalarını sağlayabilecek.

WhatsApp, Payment'i kullanan müşterilerine para dağıtacak!

ÜLKELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERECEK

Gönderilen bir kodla yapılacak olan ödeme, tek seferde yalnızca belli bir miktar ödemeyi kabul edecek. Cashback'in denendiği ilk yer olan Hindistan'da bu miktar, 10 Hindistan Rupisi (1,2 TL) olarak belirlendi. Ancak bu miktarın ülkeden ülkeye göre değişeceği tahmin ediliyor. Yetkililer tarafından paylaşılan görüntüde, WhatsApp Payment'i ilk kez kullanan kişilerin, ödemelerinin bir kısmını geri aldığı belirtiliyor. 

WhatsApp, Payment'i kullanan müşterilerine para dağıtacak!

WhatsApp'tan konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmezken uygulamanın Türkiye'de ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...