Tgrt Haber
20 Ekim 2021 10:50

WhatsApp'tan yeni güncelleme: Son görülme değişiyor

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların en çok şikayet ettiği özelliğini değiştirme kararı aldı.

WhatsApp'tan yeni güncelleme: Son görülme değişiyor
whatsapp,mesajlaşma,özellik

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliği için hazırlık yapıyor. WhatsApp'ta mesajlar uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunuyor fakat bu durum yedekleme için geçerli değildi. Bazı kullanıcılar tarafından ise bu durum güvenlik açığı olarak nitelendiriliyordu. WhatsApp, bu konuda değişikliğe gitmeye karar verdi.

WhatsApp'ı 2014'de satın alan Facebook, perşembe gününden itibaren bazı kullanıcıların yeni yedekleme özelliğine erişebileceğini duyurdu. Yani Google Drive'a ya da Apple iCloud'a yedeklenen görüşmeler de artık uçtan uca şifrelenecek. Güncelleme zaman içerinde tüm kullanıcılar açılacak.

SON GÖRÜLMEDE 4 FARKLI SEÇENEK

WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, gizlilik ayarlarında yeni bir düzenlemeye giden WhatsApp, Android ve iOS için beta olarak özelliği sundu. Güncellemeyler beraber kullanıcılar, son görülme özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek.

WhatsApp'tan yeni güncelleme: Son görülme değişiyor

'Herkes', 'Kişilerim' ve 'Kimse' dışında 'Kişilerim hariç' seçeneği de kullanıcılara sunulacak. Kara listeye eklenenler son görülme saat ve tarihi göremeyecek. Henüz bu özelliklerin tüm kullanıcılar için ne zaman devreye gireceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Yeni bir cihazın kurulumu yapıldığında, sohbetler eski cihazdan yeni cihaza güvenli bir şekilde aktarılabilecek. Bu işlem için USB-C Lighting kablosu gerekli olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...