Tgrt Haber
03 Şubat 2022 14:20 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 14:23

WhatsApp Toplulukları geliyor: Gruplar artık tek bir yerde

WhatsApp Beta sürümünde yeni bir özellik daha göründü. Topluluklar işlevi yakında sunulacak ve Grupları bir arada toplamaya olanak tanıyacak.

WhatsApp Toplulukları geliyor: Gruplar artık tek bir yerde

Facebook'un şirket adını Meta olarak değiştirmesinden bu yana uygulamalarda sürekli olarak değişiklikler yapıldı. Hem WhatsApp, hem Facebook hem de Instagram uygulamaları güncellendi. Söz konusu uygulamalardan bazılarına, metavers'ü anımsatan 3D avatarlar eklendi. 

Diğer yandan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta da sürekli olarak yeni özellikler test ediliyor. Her geçen gün farklı bir özellikle test edilen uygulamaının, 'Topluluklar' adında başka bir yeniliği daha ortaya çıktı.

WHATSAPP TOPLULUKLAR GELİYOR

Meta, WhatsApp'ı bir mesajaşma uygulamasından öteye taşımak istiyor. Şirket, genellikle sosyal medya tarzı özellikleri test ederek de bunu gözler önüne seriyor. 

WhatsApp Toplulukları geliyor: Gruplar artık tek bir yerde

Yakın zamanda WABetainfo isimli internet sitesi, uygulamanın beta sürümünde yeni bir özelliği daha keşfetti. Kaynak tarafından sağlanan ekran görüntüsüne göre yeni özelliğin adı 'WhatsApp Topluluklar' olacak. 

Genel olarak bakıldığında uygulamada test edilen yeni özellik, bir diğer sosyal medya uygulaması Twitter'ı anımsatıyor. Ancak çalışma şekli tamamen daha farklı olacak. 

Ortaya çıkan ekran görüntüsüne bakıldığında yeni Topluluklar özelliği temelde; şu anda yöneticisi olduğunuz tüm WhatsApp Gruplarını ekleyebileceğiniz merkezi bir konum olacak. Söz konusu yenilik insanların parçası oldukları grupları yönetmelerinde oldukça kolaylık sağlayacak. Özetle bu yenilikle birlikte grupları bir arada toplayabileceksiniz. 

Yenilikleriyle kullanıcının beğenisini kazanan WhatsApp, Topluluk özelliğiyle de yine ses getirecek gibi. Zira Meta'ya ait uygulama, günden güne özellik bakımından sosyal medya uygulamalarına daha da yakınlaşıyor. Hatta bunun en iyi örneklerinden biri de mesajlara verilen tepkimelerdi. Şirket, son zamanlarda Instagram'da yer alan emoji ile tepki vermeyi, yakında kullanıcılara sunacak.

Topluluğa gelecek olursak WhatsApp'ın yeni özelliği, henüz şimdilik beta test kullanıcıları için mevcut. Dolayısıyla yeni özelliğin herkes tarafından kullanıma sunulması bir ay ya da fazla süre alabilir. Yine de özelliklerden en erken sürede faydalanmak için, uygulamanın APK halini farklı kaynaklardan indirip deneyimlemek de mümkün. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...