Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Aralık 2021 10:30

İki uygulamaya dikkat! FBI'nın 'sızdırma' listesinde zirveye oturdu

Gizli Federal Soruşturma Bürosu (FBI) belgesi ortaya çıktı. Buna göre FBI'ya en çok bilgi sızdıran uygulama milyonlarca kullanıcısı olan WhatsApp ve iMessage.

İki uygulamaya dikkat! FBI'nın 'sızdırma' listesinde zirveye oturdu
iMessage,Whatsapp,FBI belgesi,Bilgi sızdırma

Property of the People (Halkın Mülkiyeti) grubu tarafından ortaya çıkarılan gizli Federal Soruşturma Bürosu (FBI) belgesi, aralarında WhatsApp ve iMessage'ın da bulunduğu 9 farklı mesajlaşma uygulamasının FBI’ya veri sağladığını ortaya çıkardı. 
7 Ocak 2021 tarihli ve FBI'ın Bilim ve Teknoloji Şubesi ve Operasyonel Teknoloji Bölümü tarafından hazırlanan bu belgede bir dizi popüler mesajlaşma uygulaması yer alıyor. Belgede uygulamalardan hangi bilgilerin çıkarılabileceği ve hangi verilerin güvence altına alınabileceği listeleniyor.

İki uygulamaya dikkat! FBI'nın 'sızdırma' listesinde zirveye oturdu

UÇTAN UCA ŞİFRELİ OLMASINA RAĞMEN 

Uçtan uca şifreli olmalarına rağmen bazı durumlarda FBI’ın yazışmaları takip edebildiği belirtilirken FBI’ın şirketlerden mesajlardaki kişisel verileri isteyebileceği de vurgulandı. FBI’ın telefon numarası, IP adresi, konum, mesaj atılma tarihi ve kişiler gibi bilgileri ele geçirebildiği ve gerçek zamanlı metadataları talep edebileceği de belirtildi.

WHATSAPP’DAN İTİRAF 

Independent gazetesine konuşan Whatsapp yetkilileri, “WhatsApp üzerindeki bütün mesajlaşmalar uçtan uca şifrelidir ve mesajlar güvendedir. Güvenlik güçlerinden gelen talepleri dikkatlice inceleyip ona göre harekete geçiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...