Tgrt Haber
05 Kasım 2021 13:40

WhatsApp Web'de yeni dönem: İnternetsiz kullanılabilecek

WhatsApp'tan bomba gibi bir özellik daha geldi. WhatsApp artık internete bağlı olmadan da kullanılabilecek. Whatsapp'ın yayınladığı beta programına katılmanız ile birlikte, bağladığınız ikincil cihazları telefonunuzu bağlı tutmak zorunda kalmadan online olarak kullanabileceksiniz.

WhatsApp Web'de yeni dönem: İnternetsiz kullanılabilecek
whatsaap,web

WhatsApp dünya üzerinde en fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp'ın yayınladığı son Beta sürümü, uygulamanın yeni çoklu cihaz özelliği sayesinde internetsiz WhatsApp kullanımına imkanını doğuyor.

Bugün sabah itibariyle WhatsApp Web'e bağlanmak için telefonunu açan vatandaşlar ekrana düşen, "Artık telefonunuzu çevrimiçi tutmak zorunda kalmadan WhatsApp’ı kullanabilirsiniz. Bu güncelleme sonucu cihazlarınızdan çıkış yapıldı. Şimdi telefonunuzu kullanarak cihazlarınızı bağlayabilirsiniz" yazısıyla karşılaştı.

WhatsApp Web'de yeni dönem: İnternetsiz kullanılabilecek

Çoğu kişi gördüğü bu yazının ne anlama geldiğini anlamazken bir çok vatandaşta bunun nasıl olacağını merak ediyor.

İşte 5 adımda İnternetsiz WhatsApp kullanımı...

WHATSAPP WEB İNTERNETSİZ NASIL KULLANILIR?

1-) WhatsApp'ta Ayarlar'a girin.

2-) Bağlı Cihazlar sekmesine dokunun.

3-) Çoklu Cihaz Beta Programı'na katılın.

4-) Beta Programına Katıl'a dokunun. (Bu aşamadan sonra Whatsapp Web'e telefonunuz internete bağlı olmasa bile girebilir ve Whatsapp'ı kullanabilirsiniz.)

5-) Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra WhatsApp Web uygulamasına QR kodunuzu okutarak yeniden giriş yaptığınız takdirde artık internetiniz olmadan da WhatsApp Web kullanabileceksiniz.

WHATSAPP ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİNE ZATEN SAHİPTİ

WhatsApp, çoklu cihaz desteğine zaten sahipti. WhatsApp kullanıcıları WhatsApp cihazlarını açtıkları ana cihaz internete bağlı olduğunda, farklı bir cihazdan uygulamaya erişebiliyorlardı.

İNTERNETSİZ WHATSAPP ERİŞİMİ

WhatsApp'ın yeni nesil çoklu cihaz özelliği ise biraz daha farklı çalışıyor. Kullanıcılar artık ana cihazları internete bağlı olmadığında da farklı bir cihazdan WhatsApp'a erişim sağlayabilecekler.

WhatsApp'ın Android ekosistemindeki beta sürümünü kullananlar, son yazılım güncellemesiyle yeni nesil çoklu cihaz özelliğiyle tanışma imkanı buldular. Özellikle ilgili bir açılır pencere gören kullanıcılar, burada çoklu cihaz özelliğinin şimdilik 4 cihaza kadar destek verdiğini, mesajların uçtan uca şifrelenmeye devam edeceğini ve özelliğin kullanılabilmesi için karşı tarafın da en güncel WhatsApp sürümünü kullanmaları gerektiğini görüyorlar.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...