Tgrt Haber
17 Ekim 2021 12:09

WhatsApp'ta yeni özellik: Mesajlara emojiyle tepki verilebilecek

WhatsApp test aşamasında olan yeni 'mesajlara emojiyle tepki verme' özelliğini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Instagram ve Facebook Messenger'da uzun süredir var olan bu özellikle kullanıcılar, mesajlara emojilerle tepki verebilecek.

WhatsApp'ta yeni özellik: Mesajlara emojiyle tepki verilebilecek
whatsapp,emoji,güncelleme,yeni özellik

WhatsApp, kullanıcılarının birbirlerine karşı duygularını daha basit yoldan ifade edebilmeleri amacıyla geliştirdiği yeni özelliğini sunmaya hazırlanıyor. Daha önce Instagram ve Facebook Messenger'da kullanılan mesajlara emoji ile tepki verme özelliği artık WhatsApp'ta da olacak. 

Şu an test aşamasında olan emoji özelliğinin deneme süresi sona erdiğinde kullanıcılara sunulması planlanıyor.

BİLDİRİM TERCİHİ KULLANICIYA BIRAKILDI

WhatsApp'ın yeni güncellemesinde yer alacak emojilerle tepki verme özelliği sayesinde kullanıcılar, gelen mesaj veya grup bildirimlere üzerine yerleştirilmiş emojilerle tepki verebilecek. Bu tepkiler anonim olmazken karşı taraftaki kullanıcı tepkinin kimden geldiğini görebilecek. Ayrıca bu tepkiler bildirim olarak da gönderilebilecek. Fakat bu kullanıcının kendi tercihine bağlı olacak. Yani kullanıcı, emojileri bildirim olarak alıp almamayı ise kendisi seçebilecek.

WhatsApp'ta yeni özellik: Mesajlara emojiyle tepki verilebilecek
WhatsApp'ın yeni sürümünde yer alması beklenen özellik, Facebook Messenger ve Instagram uygulamalarında uzun süredir kullanılıyor.

TELEFONLARA AKTİF OLARAK GELECEK

Test aşamasında olan özellik onaylanırsa WhatsApp'ın yeni sürümüyle herkesin kullanımına açılacak. Yeni sürümde bu özellik yer alırsa varsayılan ayar aktif olacak, istenirse sonra "Ayarlar" altındaki tepki bildirimleri bölümünden devre dışı bırakılabilecek.

WhatsApp'ta yeni özellik: Mesajlara emojiyle tepki verilebilecek
Emoji ile tepki verme özelliğinin test aşaması devam ediyor.

WhatsApp’ın testine devam ettiği tüm özellikler gibi, 'emoji tepkisi' de şimdilik beta aşamasında. WABetaInfo'nun bilgilendirmesine göre, özellik iPhone kullanıcılarının erişimine açılmakla birlikte yakında Android‘e de gelecek. WhatsApp, mesaj tepkilerini hayata geçirdikten sonra eş zamanlı olarak bildirimler de dünya genelinde kullanıma sunulmuş olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...