Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2022 12:51 - Güncelleme : 28 Mart 2022 15:28

Whatsapp'ta engellendiğimi nasıl anlarım? Whatsapp'ta engelleme nasıl yapılır?

WhatsApp dünyada en çok kullanılan mesajlaşma platformu olarak tercih ediliyor. WhatsApp’ın özelliklerinin arasında kişileri engelleme de bulunuyor. Kullanıcılar "WhatsApp’ta engelleme nasıl yapılır ya da karşı tarafın engellediği nasıl anlaşılır?" gibi durumların nasıl öğrenebileceğini merak ediyor. İşte WhatsApp engellenmeyi öğrenmenin yolları…

WhatsApp'ta istenmeyen kişiler "Engelle" özelliğini kullanarak hesaptan uzaklaştırılabilir
WhatsApp'ta istenmeyen kişiler "Engelle" özelliğini kullanarak hesaptan uzaklaştırılabilir

Dünyada en yaygın uygulamaların başında gelen WhatsApp mesajlaşma ve görüntülü konuşmanın en kolay yollarından biri. WhatsApp karşılıklı olarak farklı yollarla iletişim kurmayı sağlarken istemediğiniz kişilerin size ulaşmasını engelleme imkanı da sunuyor. Ancak bazen karşı taraftaki kişilerde sizi engellemiş olabilir. Peki WhatsApp’ta engellendiğinizi nasıl anlarsınız? WhatsApp engelleme nasıl yapılır? WhatsApp’ta biri sizi engellediğinde ne olur? İşte WhatsApp engellemsine dair tüm ipuçları…

WHATSAPP’TA BİRİ SİZİ ENGELLEDİĞİNDE NE OLUR?

WhatsApp’ ta birinin sizi engellediğinde bazı durumlar oluşur. Bir kişi sizi WhatsApp hesabından engellediğinde şu durumlar meydana gelir;

  • Birbirinizin son görülme bilgisini göremezsiniz.
  • Birbirinizin WhatsApp’ta aktif olup olmadığını anlayamazsınız.
  • Ne siz onun, ne de o sizin profil fotoğrafınızı göremez. Profil fotoğrafını değiştirdiğinden de haberiniz olmaz.
  • Gizlilik ayarının ne olduğuna bakılmaksızın, Hakkımda kısmı kaybolur.
  • Gönderdiğiniz mesaj karşı tarafa iletilmez. Ayrıca sesli ve görüntülü görüşme de yapamazsınız.
  • Durum paylaşımlarını göremezsiniz.

 

WHATSAPP'TA ENGELLENDİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ?

WhatsApp uygulamasında görüşmek istemediğiniz kişi veya kişileri "engelle" özelliğini kullanarak hesabınızdan uzaklaştırabiliyorsunuz. Ancak bir kişi sizi engellediği zaman WhatsApp bilgilendirme yapmıyor. Aynı şekilde siz birini engellediğinizde de karşı tarafı uyarmıyor.

WhatsApp’ta engellendiğinizi gösterdiğini iddia eden uygulamalar var. Ancak bu uygulmalar WhatsApp tarafından geliştirilmediği için, daha da kötüsü kimlere ait olduğu bilinmediği için ne kadar güvenilir oldukları tartışılır. Bizde sizlere bu tarz güvenilir olmayan programlara ihtiyaç duymadan WhatsApp’ta engellendiğini anlama yollarını anlatacağız.

Whatsapp'ta engellendiğimi nasıl anlarım? Whatsapp'ta engelleme nasıl yapılır?

WhatsApp'ta birisiyle iletişim kuramıyorsanız ve mesajlarınız iletilmiyorsa, kullanıcı sizi engellemiş olabilir. Engellendiğinizi kesin olarak öğrenmenin bir yolu olmasa da şüphelerinizi doğrulamak için izleyeceğiniz bazı yollar bulunuyor. WhatsApp "Son görülme" özelliğinin devre dışı bırakılmasına izin veriyor. Yani son görülme tarihini ve saatini görmüyorsanız kullanıcı bu özellikleri devre dışı bırakmış olabilir.

  • WhatsApp’ta engellendiğinizi anlamak için, şüphelendiğiniz kişinin profiline girin.
  • Önceden son görülmesi gözüküyor olup aniden kaybolduysa, sizi engellemiş olma ihtimali yüksektir.
  • Belirli aralıklarla, çevrim içi olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.
  • WhatsApp’ta 'çevrim içi durumunu kapatma' özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla, eğer engellenmediyseniz mutlaka görürsünüz.
  • WhatsApp’ta engellendiğini anlama yöntemleri arasında en iyisi, profil fotoğrafını kontrol etmektir. Bir kişi sizi engellediği zaman WhatsApp aranızdaki bağlantıyı tamamıyla keser. Bu kesintiye, profil fotoğrafları da dahildir. Eğer önceden görebildiğiniz resim aniden silindiyse, engellenmiş olabilirsiniz. Emin olmak için, başka bir numaradan da kontrol etmenizde fayda var.
  • Sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin profiline girin ve "Hakkımda" kısmını kontrol edin. Eğer hiçbir şey yazmıyorsa, bu sizi engellediği anlamına gelebilir. Tabii Hakkımda kısmını profilinden gizlemiş veya size kapatmış da olabilir. Ancak mesaj gönderemiyorsanız, durumlarını göremiyorsanız ve bunlara ek olarak 'Hakkımda' yazısı da gözükmüyorsa, yüksek ihtimalle engellenmişsinizdir.
  • Son Görülme zamanı damgasını arayın. Kullanıcı oshbet ekranı açıkken "Çevrimiçi" değilse, genellikle sohbetin üst kısmında "Son Görülme" ve uygulamayı en son açtığı tarih ve saati görürsünüz. Bu bilgiyi görmüyorsanız, bunun nedeni kullanıcının bu özelliği gizlilik amacıyla devre dışı bırakması veya sizi engellemesi olabilir.
  • Gönderilen bir mesajın yanında iki onay işareti arayın. Sizi engellemeyen bir kişiye mesaj gönderdiğinizde, zaman damgasının sağında iki onay işareti görürsünüz; bir onay işareti mesajın gönderildiğini, diğeri ise teslim edildiğini gösterir. İkinci onay işareti hiç görünmüyorsa, engellenmiş olabilirsiniz. Ancak, alıcının telefonu hizmet dışıysa veya uygulamayı kaldırdıysa da yalnızca bir onay işareti görürsünüz.
  • Kişiyi WhatsApp'tan aramayı deneyin. Sohbetin üst kısmındaki telefon alıcısı simgesine dokunmak, o kullanıcıya sesli arama başlatır. Arama, kullanıcının zilini çalmaya başlamazsa, sizi engelledikleri anlamına gelebilir. Ancak bu, gizlilik ayarlarında sesli aramaları devre dışı bıraktıkları anlamına da gelebilir.

WHATSAPP’TA BİR KİŞİ NASIL ENGELLENİR?

Kişilerinde kayıtlı olan biri ile artık etkileşim kurmak istemeyen kullanıcılar, bu kişileri Whatsapp’ta engelleyebilir. Bunun için öncelikle,

  • Whatsaap uygulamasını açıp uygulamanın sağ tarafındaki menüye (3 dikey nokta) tıklayarak "Ayarlar"a dokunun.
  • Ayarlar kısmında bulunan "Hesap" bölümüne gidin ve "Gizlilik" sekmesini seçin. Bu sayfada; “Engellenen Kişiler"e tıklayabilirsiniz. Bunun sağ üst tarafına baktığınızda, yanında artı işareti olan bir kişi simgesi göreceksiniz. Buna dokunduğunuzda, kişi listenizden herhangi birini engelleme listesine ekleyebilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...