Tgrt Haber
11 May 2022 12:20 - Güncelleme : 11 May 2022 12:31

Kimse bilmiyor: WhatsApp'ta hayatınızı kolaylaştıracak 5 gizli özellik

WhatsApp'ta herkesin bilmediği bazı özellikler bulunuyor. Peki bunlar neler? İşte WhatsApp'ta işlerinizi kolaylaştıran 5 gizli özellik...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Kimse bilmiyor: WhatsApp'ta hayatınızı kolaylaştıracak 5 gizli özellik

Günlük hayatın bir parçası haline gelen WhatsApp, milyonlarca kullanıcıya sahip ve dünyanın en popüler uygulaması. Her güncellemesiyle yeni özellikler kazanan uygulama, son olarak  emoji ile tepki verme özelliğine de sahip oldu.

Ancak yeni güncellemelerin yanı sıra, uygulamanın kendi içerisinde de bazı özellikler bulunuyor. Herkesin bilmediği gizli özelliklere gelin yakından göz atalım...

WHATSAPP GİZLİ ÖZELLİKLER

PIN Sohbetleri

WhatsApp'ta hepimizin sıklıkla konuştuğu favori bir kişi mutlaka vardır. Ancak farklı kişilerden gelen yeni mesajlar, favori kişinizin sohbet ekranının aşağılara gitmesine neden oluyor. Neyse ki WhatsApp'ın bu konuda geliştirdiği bir özellik var.

Kimse bilmiyor: WhatsApp'ta hayatınızı kolaylaştıracak 5 gizli özellik

Favori kişinizi en üste alıp, yeni gelen mesajları ise onun altında gösterecek PIN sohbetleri sayesinde favori kişinizden gelen mesajları her zaman görebilmek mümkün. Bunun için yapmanız gereken tek şey, favoriye almak istediğiniz kişinin sohbet ekranındayken üzerine basılı tutun ve üst tarafta yer alan PIN butonuna basarak favorilere ekleyin.

Android kullanıcıları yukarıda bahsettiğimiz şekilde favori kişisini seçebilir. iPhone kullanıcıları ise herhangi bir sohbette sağa kaydırarak iğne simgesine basarak aynı işlemi yapabilir.

METİNLERE VURGU YAPMAK

WhatsApp'ın sunmuş olduğu bir diğer özellik ise metinlere vurgu yapmak. Normal şartlarda hepimiz mesajlaşıyoruz ve standart bir yazı tipi ile gerçekleşiyor. Ancak WhatsApp'ın bu konuda sunmuş olduğu bazı gizli özellikler var. Basit işlemlerle metinlere vurgu yaparak mesajlarınıza; italik harf, kalın yazı ve üstü çizili harfleri uygulayabilirsiniz.

Kimse bilmiyor: WhatsApp'ta hayatınızı kolaylaştıracak 5 gizli özellik

Karşı tarafa gönderdiğiniz iletinin italik olmasını istiyorsanız,  _metin_ olacak şekilde mesaj gönderin. Örneğin _Pazartesi_ ya da _Salı_ şeklinde mesaj atabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, metnin sağ ve sol tarafına alt çizgi koymanız.

Eğer metni kalın olarak göndermek istiyorsanız da yine çok kolay bir yöntemi var. Bunun için yapmanız gereken iki yıldız arasına metni yazmanız;  *Metin* 

Son olarak mesajın üstünü çizmek için ise,  ~mesaj~ şeklinde yazabilirsiniz. Bu işaretler sayesinde WhatsApp yazı tiplerinde farklılık oluşturara metine vurgu yapabilirsiniz.

OKUNDU BİLGİSİNİ KAPATMA

WhatsApp sohbetleridne mesajın yanında bulunan mavi tikler bazen can sıkıcı olabiliyor. Mesajı okuduğunuzu karşı taraftan gizlemek için Ayarlar  ->  Hesap  ->  Gizlilik'e gidin ve 'Okundu Bilgisini' kapatın.

Kimse bilmiyor: WhatsApp'ta hayatınızı kolaylaştıracak 5 gizli özellik

Bu sayede karşı tarafta kişi, sizin mesajı okuduğunu bilemeyecek. Aynı şekilde sizler de karşı tarafın mesajınızı okuyup okumadığını anlayamayacaksınız.

GÖRÜNTÜLERİ OTOMATİK OLARAK İNDİRMEYİ KAPATIN

Yoğun bir işiniz var ve birçok grupta üye iseniz, muhtemelen fotoğraf galerinizi çeşitli video ve resimlerle dolacaktır. Neyse ki WhatsApp'ın burada sunmuş olduğu önemlibir özellik var. Hem depolama, hem de internetten tasarruf etmek için gelen görüntülerin otomatik olarak indirilmesini engelleyebilirsiniz.

Kimse bilmiyor: WhatsApp'ta hayatınızı kolaylaştıracak 5 gizli özellik

Bunun için yapmanız gereken çok basit bir ayar var. Uygulama ayarına girin, daha sonra; depolama ve veriler seçeneğine gelin. Karşınıza çıkan ekrandan medyaları otomatik olarak indirmenin önüne geçebilirsiniz. Burada uygulayabileceğiniz birkaç seçenek bulunuyor ve kendi terchinize göre özelleştirebilirsiniz.

GEÇİCİ MESAJLAR

Önemli özelliklerden bir diğeri ise 'Geçici Mesajlar'. Yakın zamanda hayatımıza giren bu özellik ile, diğer kullanıcılara geçici süreli mesajlar gönderebilirsiniz.

Kimse bilmiyor: WhatsApp'ta hayatınızı kolaylaştıracak 5 gizli özellik

Bu sayede gönderdiğiniz mesaj belirttiğiniz süre içerisinde otomatik olarak imha edilecektir. Süreli mesajlar olarak isimlendiren bu ayarı, herhangi bir kişinin sohbet ekranına gelerek sağ üç noktadaki ayardan etkinleştirebilirsiniz. WhatsApp şu an için bu mesajları 90 güne kadar imha etme süresi sunuyor.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Arda Tvo31 Mayıs 2023 08:11

Çok iyimiş.

Sonraki Haber Yükleniyor...