Tgrt Haber
18 May 2021 06:40

WhatsApp'ta kayıt tehlikesi

Yeni güncellemeyi kabul eden kullanıcıları büyük risk bekliyor. Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, WhatsApp'ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden kullanıcılara "Kişisel verileriniz sunuculardan silinmeyebilir." uyarısında bulundu.

WhatsApp'ta kayıt tehlikesi
whatsapp,gizlilik sözleşme

Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, WhatsApp’ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden vatandaşlara  "Kişisel verileriniz sunuculardan silinmeyebilir." uyarılarısında bulundu.

Fotoğraf, video ve dosyaların sunuculardan silinmeyebileceğinin altını çizen Koç, vatandaşların kişisel verilerini üçüncü taraflarla paylaşmaya zorlandığını söyledi.

IP adresi, telefon numarası, konum gibi veriler toplanabileceğini ve bazı durumlarda mesajların da sunucularda saklanabileceğini söyleyen Koç, "Kişisel verilerin kullanıcıların rızası dışında belirsiz süre saklama ihtimali de var” dedi.

ONAYLAMADAN ÖNCE İNCELEYİN

Kişisel verilerin kullanımı hakkında önemli detayların incelenmesi gerektiğini ifade eden Koç, vatandaşların sözleşmeyi onaylamadan önce dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Koç, son görülme bilgisi, mesajlaşma, arama, durum, profil fotoğrafı, grup adı dâhil tüm grup bilgileri ve hakkımdaki kısımdaki bilgilerin en son ne zaman güncellendiği gibi bilgilerin toplanabileceğine dikkati çeken Koç, pil seviyesi, sinyal gücü, uygulama sürümü, bağlantı bilgileri, dil ve saat dilimi ve tanımlayıcılar gibi cihaza ve bağlantıya özgü bilgiler işlenebileceğini söyledi.

Koç, ayrıca konumla ilgili özellikler kullanılmasa bile kullanıcının genel konumunu tahmin etmek için IP adresleri ve telefon numarası alan kodları gibi diğer bilgiler kullanılabileceği uyarında da bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...