Tgrt Haber
13 Eylül 2021 17:44

WhatsApp'ta sesli mesaj sevmeyenlere müjde! Artık metne dökülecek

Dünyada en fazla kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp'ın kullanıcılara sunacağı yeni özellikle sesli mesajlar artık metin olarak görülebilecek.

WhatsApp'ta sesli mesaj sevmeyenlere müjde! Artık metne dökülecek
WhatsApp,,İOS,,Android,

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp, kullanıcılarına sunacağı yeni özellikle gündeme geldi. Bir süredir üzerinde çalışıldığı bilinen özellikte, sesli mesajları metin mesajına dönüştürebilme özelliği sunulacak.

WABetaInfo tarafından geliştirilen özelliğin son aşamasına gelindiğini belirten yetkililer, sesli mesajları dinlemek istemeyen mesaj tutkunlarının sevinçle karşılayacağı bu özelliği kısa süre içinde kullanıma sunmayı planlıyor.

ÖNCELİK İOS'TA

İlk etapta özellikle iOS için kullanıma sunulması beklenen özelliğin zamanla Android'e ve ilerleyen süreçte de WhatsApp Web'e entegre edileceği iddia edildi. İsteğe bağlı olarak kullanabilecek bu özellik için kullanıcıların mikrofona ve konuşma tanıma sistemine erişim ihtiyacı olduğu da özellikle belirtiliyor. 

Ayrıca web sitesi, deşifrenin kullanıcının telefonunda yerel olarak yapılacağını ve böylece Facebook’un ses kayıtlarına erişemeyeceğini belirtiyor. 

'MESAJ SİLME' PROBLEMİ DE ÇÖZÜLÜYOR!

WhatsApp'ın birden fazla cihazda açılması bir tarafta silinen sohbetlerin diğer tarafta silinmemesi, sorunlara neden oldu. WhatsApp, buna çözüm için yeni bir güncelleme getiriyor.

WhatsApp, kullanıcıların WhatsApp Web hizmeti sayesinde bilgisayardan ve tabletten mesajlaşabilmelerine izin veriyor. Telefonunuzu tamamen kapatsanız veya veri bağlantısını kesseniz dahi, WhatsApp’ı bağladığınız cihazlarda uygulamayın aktif kullanmaya devam ediyorsunuz. Fakat silmek istediğiniz mesaj veya mesajlar için aynı yönde işlemi gerçekleştiremiyorsunuz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...