Tgrt Haber
15 Kasım 2021 16:39

Whatsapp'ta yeni özellikler neler? Whatsapp'ta yeni dönem: Artık sadece izin verdiğiniz kişiler görecek...

Whatsapp'ta yeni özellikler gündemden düşmüyor! Onaylanan yeni güncellemeyle birlikte, gizlilik ayarlarında tarihi bir değişikliğe gidiliyor ve gizlilik kişiselleşiyor! Peki, Whatsapp'taki yenilikler ne? Hemen hemen herkesin çevrimiçi iletişim kurmak için kullandığı bir uygulama olan Whatsapp'a gelen güncellemeyle neler değişecek? Haberimizde!

Whatsapp'ta yeni özellikler neler? Whatsapp'ta yeni dönem: Artık sadece izin verdiğiniz kişiler görecek...
whatsapp,güncelleme,meta,whatsapp güncelleme

Whatsapp tarihi bir değişikliğe gidiyor ve kullanıcılarına birden çok yeni özellik sunuyor! Dünyanın en çok kullanılan anlık haberleşme uygulamalarından biri olan Whatsapp, kullanıcılarının uzun zamandır beklediği müjdeyi verdi ve gizlilik ayarlarında kişiselleşmeye gidileceğini duyurdu. Meta'ya bağlı uygulama, Google Play Beta Programı aracılığıyla yeni bir güncelleme göndererek, sürümünü 2.21.23.16’ya çıkardı. Peki, Whatsapp'a gelen yeni özellikler neler? İşte, yeni Whatsapp!

WHATSAPP'TA YENİ ÖZELLİKLER!

  • KİŞİSEL GİZLİLİK

Whatsapp'a gelen "harici kişilerim" seçeneği sayesinde, "herkes, kişilerim ve hiç kimse" alternatifleriyle, Instagram'daki yakın arkadaşlarım uygulamasına benzer bir özellik Whatsapp'ta da olacak. Bu alternatifler; son görülme, profil fotoğrafı ve profil bilgisinin görüntüleme seçenekleri üzerinden yönetilebilecek. Herkesle paylaşmak istenmeyen bilgiler, kara listeye alınan kullanıcılar hariç kişilere açık olabilecek. Özetle, bu yeni özellik sayesinde fotoğraflarınızı, son görülmenizi ve hikayenizi kimin görebileceğini seçebileceksiniz.

  • ÇIKARTMA ÖNERİSİNDE BULUNMA

Kullanıcılar artık mesajlaşma esnasında konuşma metnine uygun mevcut stickerlarından öneriler alabilecek, böylece konuşma hızı arttırılmış olacak.

Whatsapp'ta yeni özellikler neler? Whatsapp'ta yeni dönem: Artık sadece izin verdiğiniz kişiler görecek...

WHATSAPP WEB'E DÖRT YENİ ÖZELLİK!

  • FOTOĞRAF DÜZENLEME

Mobilden fotoğraf üzerinde düzenleme yapmak mümkündü, bu özellik uygulamanın masaüstü seçeneğine de getirildi. Güncellemeyle birlikte, artık fotoğrafın üzerine yazı yapıştırılıp fotoğraf düzenlenebilecek.

  • WEB'TE DE UÇTAN UCA ŞİFRELEME

Mobil uygulamada uçtan uca şifreleme yöntemi, masaüstü versiyonda da faaliyete geçirilecek ve WhatsApp, masaüstü sürümünde gelen bağlantı linklerinin önizlemesini kullanıcılarına sunarken, kişilerin linke tıklamadan önce bilgi almasına imkan tanıyacak. 

  • ÇEVRİMDIŞI MESAJLAŞMA 

Kullanıcılar, telefonlarını çevrimdışı tutmaya gerek duymadan mesajlaşabilecekler.

  • SINIRSIZ SÜREYLE "HERKESTEN SİL"

"Herkesten sil" seçeneği için başlarda 7 dakika zaman tanınırken; bu süre sonrasında 1 saat 8 dakika 16 saniyeye çıkartıldı. Gelen son güncellemeler ile birlikte ise, mesajlaşma uygulamasının yakın zamanda sohbetlere "Herkes için sil" özelliğinin süresiz olacağı duyuruldu. 4 farklı cihazdan uygulamaya giriş imkanı tanıyan Whatsap'ta artık mesajları çift taraflı olarak silme imkanını sınırsız süreyle sunacak. 

Whatsapp'ta yeni özellikler neler? Whatsapp'ta yeni dönem: Artık sadece izin verdiğiniz kişiler görecek...

WHATSAPP'TA MESAJ NASIL SİLİNİR?

Gönderdiğiniz mesajları bir gruptan veya bireysel sohbetten silmenize izin veren "herkesten sil özelliği", yanlış sohbete mesaj gönderilmesi veya mesajda bir hata bulunması durumunda mesajı çift taraflı olarak siliyor. Bunun için yapmanız gereken:

  • WhatsApp’ı açın ve silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbete gidin.
  • Mesaja dokunup basılı tutun > menüden Sil seçeneğini işaretleyin.
  • İsteğe bağlı olarak, aynı anda birden fazla mesajı silmek için daha fazla mesaj seçin.
  • İstenirse Diğer’e dokunun > menüden Sil’i seçin.
  • Sil > Herkesten Sil’e dokunun.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...