Tgrt Haber
04 Eylül 2021 13:42

WhatsApp’tan devrim gibi yeni özellik: Yıllardır bekleniyordu

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, konuşma geçmişinin IOS’tan Android’e taşınabileceğini duyurdu. Telefon değiştiren kişiler yeni özellikle birlikte bir işletim sisteminden diğerine fotoğrafları, videoları, sesli mesajları içeren sohbet geçmişini aktarabilecek.

WhatsApp’tan devrim gibi yeni özellik: Yıllardır bekleniyordu
whatsapp,IOS,android,whatsapp mesaj taşıma,ios android mesaj,teknoloji,,ios,,android,,mesaj,

Dünyada 1,6 milyara kullanıcısı olan WhatsApp, kullanıcılarının uzun süredir şikayet ettiği IOS’tan Android’e konuşma geçmişini taşıyamama sorunu çözdü. Telefonunu değiştiren kullanıcıları için yeni bir özellik getirdiğini duyuran popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, IOS’tan android’e konuşma geçmişinin taşınabileceğini söyledi.

MESAJLARI TAŞIMA ÇİLESİNE SON

WhatsApp duyuruyu resmi sitesinden yaptı. Telefon değiştiren kullanıcıların yeni özellikle artık sohbet geçmişini bir işletim sisteminden diğerine aktarabileceği belirtildi. Yeni özellik fotoğrafları, sesli mesajları ve videoları kapsıyor. Bu özellikle birlikte milyonlarca WhatsApp kullanıcısı sohbet geçmişini IOS’tan Android cihazlara taşıyabilecek.

WhatsApp yeni özellikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Kullanıcılara “WhatsApp mesajlarınız size aittir” diyen mesajlaşma uygulaması, uçtan uca şifreleme ile  mesajlarınızın korunmasının ve sohbetlerinizden mesajlarınızın otomatik olarak kaybolması için yollar sunmalarının sebebinin bu olduğunu belirtti.

EN ARANAN ÖZELLİK

Telefon değiştirirken sohbet geçmişini bir işletim sisteminden diğerine aktarmayı mümkün kılmayı sundukları en aranan özelliklerden biri olduğunu belirten WhatsApp, işletim sistemi ve cihaz üreticileriyle bu özelliğin güvenli ve güvenilir bir şekilde oluşturulması için sıkı bir şekilde çalıştıklarını aktardı.

YAKINDA TÜM ANDROID CİHAZLARDA KULLANILACAK

Yeni özellik WhatsApp geçmişini iOS'tan Android'e taşımayı kullanıma sundukları için çok heyecanlı olduklarını belirten teknoloji şirketi, mesajların WhatsApp'a gönderilmeden gerçekleşeceği bu taşıma işleminin fotoğraflar, sesli mesajlar ve videoları kapsadığını belirtti. Yeni özelliğin başlangıç olarak Android 10 veya üstü işletim sistemine sahip herhangi bir Samsung cihazda sunulduğunu belirten WhatsApp, özelliğin yakında daha fazla Android cihazda kullanılabileceğini belirtti.

WHATSAPP MESAJLARI NASIL TAŞINIR?

Yeni bir cihaz edinen kişilerin eski cihazdaki sohbetlerini yeni cihaza güvenli bir şekilde aktarma seçeneğine sahip olabileceğini belirten WhatsApp, bu işlem için USB-C - Lightning kablosu gerekli olacağını söyledi.

Yeni özelliği kullanıma sunmayı sabırsızlıkla beklediklerini aktaran şirket, bunun sadece bir başlangıç olduğunu belirtti. Açıklamada ayrıca daha fazla kişinin sohbetlerini güvenli bir şekilde beraberinde götürebilmesi ve tercih ettikleri platformlar arasında geçiş yapabilmesi için bu seçeneği kullanıma sunmayı sabırsızlıkla beklendiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...