Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2021 13:54

WhatsApp'tan yeni özellik: Gizlilik ayarları kişiselleşiyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik ayarlarında değişikliğe gidiyor. Yeni özellik ile kullanıcılar bilgilerini kime göstereceğini seçebilecek.

WhatsApp'tan yeni özellik: Gizlilik ayarları kişiselleşiyor
whatsapp,whatsapp görüldü,whatsapp gizlilik,harici kişilerim

Yeni beta sürümü kapsamında dünyanın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik ayarlarında değişikliğe giderek bazı yeni gizlilik özelliklerini hayata geçiriyor. Kullanıcılarına daha ayrıntılı gizlilik özellikleri sunmaya hazırlanan WhatsApp’ta artık gizlilik özelliği kullanıcılar kendi seçtiği kişiler özelinde kullanabilecek. Beta test kullanıcılarından gelen hata raporlarını dikkate alan WhatsApp, yeni güncellemede iyileştirmeler yaptı. Son görülme, profil fotoğrafı ve profil bilgileri kara listeye alınan kullanıcılar hariç kişilere açık olabilecek.

WHATSAPP'TAN YENİLİK: HARİCİ KİŞİLERİM

Uygulamadaki profil fotoğrafları, son görülmeler ve hakkında bilgileri şimdiye kadar gizlenirken ‘kimse’, ‘kişilerim’ ve ‘herkes’ gibi sınırlı seçenekler vardı. 2.21.230.15 sürümü ile belirli beta test kullanıcıları için WhatsApp, ‘harici kişilerim’ seçeneğini getirdi. İnstagram’daki yakın arkadaşlarım özelliğine benzer olan bu özellikle artık kullanıcılar kimin ne görebileceğini seçebilecek.

GİZLİLİK KİŞİSELLEŞİYOR

Yeni özellikle birlikte kullanıcılar profil fotoğraflarını, hikayelerini ve son görülmelerini de göstermek istemediği kişileri seçebilecek.

WhatsApp'tan yeni özellik: Gizlilik ayarları kişiselleşiyor

İşte WhatsApp’ın duyurduğu masaüstü (web) versiyonu için uygulamaya gelen dört yeni özellik:  

FOTOĞRAF DÜZENLEYİCİ

Daha önce mobil versiyonda kullanıma sunulan bu özellik masaüstü versiyonunda da kullanıma sunuldu. Yeni özellikle masaüstünden WhatsApp’a girildiğinde fotoğrafların üzerine yazı yazılabilecek, fotoğraflar düzenlenebilecek.

ÇIKARTMA ÖNERİSİ

Kullanıcıların mesajlaşma sırasında konuşma metnine uygun olarak çıkartma önerisi alabilmesi de Uygulamaya gelen bir diğer özellik oldu. Bu özellik kullanıcılara konuşma esnasında çıkartma (sticker) seçme olanağı sunarak kullanıcıların daha hızlı yazışabilmesini sağlıyor.

WhatsApp'tan yeni özellik: Gizlilik ayarları kişiselleşiyor

UÇTAN UCA ŞİRELEME ARTIK WEB SÜRÜMÜNDE

Mobil uygulamada daha önce kullanıma sunulan uçtan uca şifreleme yönteminin masaüstü versiyonda da kullanılması WhatsApp’a gelen son özellik olarak açıklandı. WhatsApp, bu özelliğiyle birlikte kullanıcılarına masaüstü sürümünde gelen bağlantı linklerinin ön izlemesini sunarak linke tıklamadan kullanıcıların bağlantı hakkında bilgi edinmesine olanak sağlayacak.

ÇEVRİMDIŞI MESAJLAŞMA VE HERKES İÇİN SİL

Bununla birlikte artık kullanıcılar telefonlarını  çevrimdışı tutmak zorunda kalmadan mesaj alıp gönderebilecekler. Gelen güncellemelerle birlikte WhatsApp’ın yakın zamanda sohbetlere ‘Herkes için sil’ özelliğinin süresini sınırsız yapacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...