Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Aralık 2021 11:23

WhatsApp'tan yeni özellik: Grupların tek hakimi yöneticiler

Teknoloji devi Meta’ya bağlı WhatsApp, mesaj silme özelliğini geliştirmeye çalışıyor. Popüler mesajlaşma uygulaması, grup yöneticilerinin istediği mesajı silmesine izin verecek bir özelliği test ediyor.

WhatsApp'tan yeni özellik: Grupların tek hakimi yöneticiler
teknoloji,sosyal medya,whatsapp,whatsapp güncelleme

Sosyal medya devi WhatsApp, grup yöneticilerine daha fazla yetki verecek bir özelliği test ediyor. Platform, sohbetlerdeki mesajları silme özelliğini uzun süredir desteklese de, şu anda yöneticilerin grup üyeleri tarafından gönderilen mesajları kaldırmasına izin vermiyor. Ancak bu durum yakında değişecek.

WABetainfo’nun haberine göre, Meta'ya ait anlık mesajlaşma uygulaması, yöneticilerin gruplardaki mesajları herkes için silmesini sağlayabilecek yeni bir değişikliği test ediyor. Yani bir WhatsApp grubunu yönetiyorsanız, grup üyeleri tarafından gönderilen istenmeyen veya uygunsuz mesajları kaldırabileceksiniz.

YENİ ÖZELLİĞİN AYRINTILARI DA BELLİ OLDU

WhatsApp'ın yakında sunacağı yeni mesaj silme özelliğinin ayrıntıları da belli olmaya başladı. Buna göre, bir mesaj kaldırıldığında, WhatsApp “Bu bir yönetici tarafından silindi” ifadesini gösterecek. Ayrıca mesajı kimin sildiği de görünecek. Bununla birlikte, WhatsApp'ın bu güncellemeyi ne zaman herkes için hayata geçireceği henüz bilinmiyor.

WhatsApp'tan yeni özellik: Grupların tek hakimi yöneticiler

Bu arada, WhatsApp’ın mesajları silmek için tanıdığı sürenin kısa süre sonra kaldırılması gündemde. Şu anda, WhatsApp kullanıcılarının bir mesajı gönderildikten sonra silmek için 68 dakika, 16 saniyesi var. Ancak mesajların herkes için silinmesine tanınan bu süre kaldırılırsa kullanıcılar bir mesajı istediği zaman kaldırabilecek. Bunun yanı sıra bazı iddialara göre de bu süre tamamen kaldırılmak yerine sadece uzatılacak. Önceki sızıntılar, WhatsApp'ın bir mesajı karşı taraftan da silmek için bir haftalık süre tanıyacağını gösteriyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...