Tgrt Haber
23 Ocak 2022 12:50

Xiaomi 12 global sürüm geliyor: Performans testlerinde görüldü

Xiaomi, geçtiğimiz yılın sonunda düzenlediği etkinlikte yeni Xiaomi 12 serisini tanıttı. Çin'de satışa sunulan ve kullanıcıların beğenisini kazanan cihaz, şimdi de Avrupa pazarı için geliyor. Merakla beklenen Xiaomi 12, tanıtım öncesinde Geekbench performans testlerinde görüldü.

Xiaomi 12 global sürüm geliyor: Performans testlerinde görüldü
Xiaomi 12,Xiaomi 12 global

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2021'in sonlarında yeni amiral gemisi Xiaomi 12 serisi ve MIUI 13 arayüzünü piyasaya sürdü. Xiaomi 12, 12X ve 12 Pro olmak üzere üç model gelen cihazlar, dikkatleri üzerine de çekmeyi başardı.

Xiaomi'nin yeni amiral gemisinin yakın zamanda Çin dışına çıkacağına dair haberler vardı. Bu haberlerin ardından Xiaomi 12, global versiyonuyla birlikte Geekbench performans testlerinde görüldü.

YAKINDA AVRUPA'YA GELİYOR

Xiaomi 12 serisinin global lansmanı, iddialara göre önümüzdeki ay gerçekleşecek. Bu ay sonlarında MIUI 13 global sürümü lanse edecek olan şirket, Şubat ayında da Xiaomi 12 serisinin global lansmanını gerçekleştirecek.

Xiaomi 12 global sürüm geliyor: Performans testlerinde görüldü

Kısa süre önce Xiaomi 12'nin global versiyonu, 2201123G  model numarasıyla Geekbench performans testinde ortaya çıktı. Geekbench'in verilerine göre Çinli üreticinin yeni amiral gemisi, Snapdragon 8 Gen 1 işlemci tarafından desteklenecek ve kutudan da direkt olarak Android 12 işletim sistemiyle çıkacak.

Performans sonuçlarına bakıldığında ise Xiaomi 12'nin global versiyonu; tekli çekirdek testinde 711, çoklu çekirdek testinde ise 2834 puan elde etti. Xiaomi 12, teknik özellik bakımından oldukça zengin. 

Cihazda, 120Hz yenileme hızını destekleyen 6.28 inçlik AMOLED bir ekrana yer veriliyor. Bu ekran aynı zamanda Gorilla Glass Victus tarafından da korunuyor.

Kamera tarafında ise Xiaomi 12, arka tarafında 50 Megapiksel ana, 12 Megapiksel geniş açı ve 5 Megapiksel de makro lens ile geliyor. Cihazın ön tarafında ise, merkeze yerleştirilmiş 32 Megapiksel selfie kamerasına yer veriliyor. Bunun yanı sıra Xiaomi 12'de, 67W hızlı şarjı destekleyen 4.500 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...