Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2021 17:00

Xiaomi 12 serisinin tasarımı resmen göründü

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi’nin, önümüzdeki hafta tanıtacağı Xiaomi 12 serisi akıllı telefonları için hazırladığı tanıtım afişi ortaya çıktı. Uzun süredir merakla beklenen cihazların ön tasarımı resmen göründü.

Xiaomi 12 serisinin tasarımı resmen göründü
teknoloji,akıllı telefon,xiaomi,xiaomi 12,xiaomi 12 pro

Dünya çapında akıllı telefon satışlarında Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sırada yer alan Xiaomi, önümüzdeki hafta yeni bir akıllı telefon serisini tanıtacak. Teknoloji devi, yaptığı bir açıklamada söz konusu etkinliğin 28 Aralık Salı günü olacağını duyurdu. Ancak şirketin yeni seri için yaptığı tanıtım afişinde Xiaomi 12 ile Xiaomi 12 Pro'nun tasarımı etkinlikten önce ortaya çıktı. 

XIAOMI 12'NİN PRO'DAN FARKI EKRAN BOYUTU 

Sızıntı kaynağı Ice Universe, Twitter hesabında dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Tweet'te Xiaomi'nin tanıtım afişi yer alıyordu. Afişi incelediğimizde farklı boyutlara sahip iki modelin bulunduğunu görüyoruz.

Xiaomi 12 serisinin tasarımı resmen göründü

Teknoloji devinin hazırladığı afişe göre, Xiaomi 12 ile Xiaomi 12 Pro arasındaki en belirgin fark ekran boyutu. Çünkü Pro modelin Xiaomi 12'den daha büyük olduğu göze çarpıyor. Bununla birlikte, iki modelin de RAM, kamera, pil kapasitesi gibi özelliklerini henüz kesin olarak bilmiyoruz. Önümüzdeki hafta Xiaomi bu özellikleri açıklayacak. 

Çeşitli sızıntı kaynaklarının Xiaomi 12 serisi hakkında bazı iddiaları son günlerde gündemde geniş yer buldu. Xiaomi 12'nin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle piyasaya sürüleceği iddiası teknoloji devinin hayranlarını sevindirdi. Ancak bütün modellerin mi yoksa sadece Pro modelin mi bu işlemciye sahip olacağı henüz netlik kazanmadı.  

Ayrıca Xiaomi 12’nin teknik özellikleri hakkındaki bazı söylentilere göre cihaz, 120 Hz tazeleme hızına sahip LTPO ekranla, 50 Megapiksellik ana kamerayla, 120 watt hızlı şarjla ve Android 12 işletim sistemiyle piyasaya sürülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...