Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2022 14:40 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 14:43

Xiaomi, Android 13 tabanlı MIUI 13 güncellemesini yayınladı

Google'ın Android 13'ü piyasaya sürmesinin ardından Xiaomi, amiral gemisi modelleri için Android 13 tabanlı MIUI 13 güncellemesini yayınladı. Güncelleme, şu andan itibaren kademeli olarak sunuluyor.

Xiaomi, Android 13 tabanlı MIUI 13 güncellemesini yayınladı
xiaomi,teknoloji,akıllı telefon

Google, kısa süre önce Pixel serisi cihazlar için ilk Android 13 kararlı sürümü yayınlamıştı. ABD'li şirket yeni işletim sistemini ilk etapta kendi modelleri için sunarken, çok gecikmeden diğer üreticilerde harekete geçti. Bir süredir yeni işletim sistemi Android 13'ü test eden Xiaomi, bu güncellemeyi kararlı olarak piyasaya sürmeye başladı.

Çinli firma, Android 13 güncellemesini ilk olarak Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro için kullanıma sundu. MIUI 13 arayüzüyle gelen güncelleme, beraberinde Android 13'ün de yeniliklerini getirdi. 

XIAOMI 12 SERİSİ ANDROID 13'Ü ALDI

Xiaomi, yazılım güncellemelerini farklı kategorilere ayırıyor. Bilmeyenler için bu, ''beta kararlı'' ve ''kararlı'' olarak ikiye ayrılıyor. Şirketin, Xiaomi 12 ve 12 Pro için yayınladığı güncelleme ise ''beta kararlı''  yapısıyla kullanıcılara sunuldu.

Xiaomi, Android 13 tabanlı MIUI 13 güncellemesini yayınladı

Şu andan itibiraren Mi Pilot beta test programına kayıt olmuş kişiler, Xiaomi 12 serisi için yayınlanan Android 13 tabanlı MIUI 13 güncellemesini indirip yükleyebilir. Ancak beta sürüme kayıtlı olmayanlar da üzülmesin. Zira birkaç hafta ya da birkaç gün içinde Xiaomi, aksi bir durum olmaması halinde aynı güncellemeyi herkes için de OTA ile sunmaya başlayacaktır. 

Mi Pilot kullanıcılarının forumlardaki paylaşımına göre yeni güncelleme, Xiaomi 12 için 13.0.4.0.TLCMIXM yapı numarasıyla ve 4.2 GB'lık boyutla geliyor. Xiaomi 12 Pro ise yeni Android 13 güncellemesini, 13.0.4.0.TLBMIXM yapı numarası ve 4.3 GB'lık boyutla alıyor. Ekran resminden de anlaşıldığı üzere her iki cihaz için gelen güncelleme, global versiyonları kapsıyor. 

 

Kaynak: XDA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...