Tgrt Haber
28 Aralık 2021 17:22

Xiaomi telefonlara yeni tasarım: MIUI 13 arayüzü tanıtıldı

Xiaomi bugün birçok duyuruyla dolu büyük bir etkinlik düzenledi. Şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Lei Jun, gelişmiş gizlilik ve güvenlik özelliklerine sahip olacak MIUI 13 kullanıcı arayüzünü tanıttı. İşte cihazlara yeni bir tasarım getirecek arayüzün özellikleri...

Xiaomi telefonlara yeni tasarım: MIUI 13 arayüzü tanıtıldı
teknoloji,xiaomi,miui 13,xiaomi 12,akıllı telefon,arayüz

Xiaomi, MIUI 13 arayüzünün özelliklerini sonunda açıkladı. Yeni kullanıcı arayüzü, telefonlar, tabletler, TV, akıllı giyilebilir cihazlar, akıllı ev cihazları ve XiaoAI sesli asistan dahil olmak üzere tek bir ağda birden fazla Xiaomi cihazının daha önce hiç olmadığı kadar işbirliği yapmasına izin verecek. 

Gizlilik, akıllı telefon kullanıcıları için çok önemli bir endişe sebebi. Bu nedenle Xiaomi, belirli bölgelerde işe yarayabilecek gibi görünse de üç adımlı bir doğrulama süreci uyguladı. Temel özellik yüz tanıma olarak ön plana çıkıyor. Filigran okuması ve 'elektronik sahtekarlık koruması' adı verilen destekler de var. 

MIUI 13 YÜZ TANIMA DESTEĞİ 

Yüz tanımada kullanıcı yüzünü ayarlıyor. Ancak telefon belden yukarı her şeyi kaydediyor ve böylece benzer bir yüze sahip olsalar bile farklı vücut yapılarına sahip diğer kişilerin girmesine izin verilmez.

Xiaomi telefonlara yeni tasarım: MIUI 13 arayüzü tanıtıldı

'Elektronik dolandırıcılık koruması', kötü amaçlı yazılım getirebilecek web sitelerinin ve cihazların kaydını barındırıyor. Ayrıca, kötü olarak kaydedilecek tam bir telefon rehberi numarası de bulunuyor. Telefon kullanıcısı aramayı kabul etmeden önce bilgilendiriliyor. 

Xiaomi, MIUI 13 için 'araçlar' adı verilen yeni bir yazı tipi de getirdi. Ücretsiz bu özellik harfleri, işaretleri, sayıları basitleştiren sans-serif yazı tipine sahip. Ayrıca Xiaomi yazı tipini hem boşluk hem de karakterlerin görünümü açısından daha simetrik hale getirdi.

Görünüş açısından sadece yazı tipi değil, renkler de değişiyor. MIUI 13 alacak tüm telefonlar, yeni duvar kağıdı seçeneklerine de sahip olacak. Ayrıca daha iyi hizalanmış çok sayıda widget yer alacak.

MIUI 13 ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİ 

MIUI 13 için bir diğer önemli değişiklik, diğer cihazlarda kullanılabilirlik. Xiaomi, az sayıda modeli olmasına rağmen tabletler için tasarlanmış MIUI 13 Pad'i geliştirdi. Büyük ekranlarda çalışmak için özel olarak geliştirildi ve Mi Mix Fold'un alıp almayacağına dair henüz açıklama yok.

Şirkete göre, özelliği desteklemek için zaten 3 binden fazla uygulama geliştirildi. Sürükleme, yeniden boyutlandırmak için sıkıştırma, sürükle ve bırak veya bir uygulamayı doğrudan küçük bir pencerede açma gibi Pad'e özgü hareketlerle birlikte gelecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...