Tgrt Haber
29 Mart 2022 09:24 - Güncelleme : 29 Mart 2022 09:38

Xiaomi’nin, akıllı telefonlarında performansı kısıtladığı ortaya çıktı

Çinli üretici Xiaomi'nin, akıllı telefonlarda performansı kasıtlı olarak kısıtladığını gösteren bir uygulama tespit edildi. Samsung'un ardından Xiaomi'ye de tepkiler çoğaldı.

Xiaomi’nin, akıllı telefonlarında performansı kısıtladığı ortaya çıktı

Apple’ın geçmişte yaşadığı performans kısıtlama durumu şimdi Android üreticilerinde de ortaya çıktı. Piyasanın en çok telefon satan şirketlerinden Samsung, geçtiğimiz haftalarda akıllı telefonların performansını kısıtlaması ile suçlandı. Daha sonra iddiaları kabul eden üretici geri vites yaparak cihazlarına yeni bir güncelleme yayınlayarak sorunu çözdüğünü açıkladı.

Samsung’un performans kısıtlamasından bir süre sonra kervana Xiaomi’de katıldı. Özellikle fiyat-performans ürünleri ile geniş kullanıcı kitlesi bulunan şirketin, tıpkı Samsung gibi performansı kıstığı ortaya çıktı.

XIAOMI, TELEFONLARIN PERFORMANSINI KISIYOR

Akıllı telefonların performans testlerini gerçekleştiren Geekbench platformu, çıkan iddiaları doğrulamak için Xiaomi 11 modelini testlere dahil etti. Geekbench kurucu ortağı John Poole, yapılan testlerin ardından ‘’uygulama tanımlayıcılarına dayalı performans kararları’ verildiğini belirtti. 

Xiaomi’nin, akıllı telefonlarında performansı kısıtladığı ortaya çıktı

Konuya biraz daha açıklık getirirsek Geekbench’in yetkili ismi, Samsung’da olduğu gibi Xiaomi’nin de performansı uygulama adlarına dayalı olarak kıstığını söylüyor. Örneğin Geekbench uygulamasını popüler bir oyun gibi gizleyen Fortnite’ın tekli çekirdek testlerinde yüzde 30, çoklu çekirdek testlerinde ise yüzde 15’lik düşüş olduğu sonucuna varıldı.

Bu bağlamda Xiaomi’nin performans kısıtama uygulaması, Geekbench’i algıladığında performansı arttırıyor. Ancak başka bir uygulama algılandığında ise işler tersine dönüyor. Xiaomi böyle durumda ise kasıtlı olarak performansı kısıyor. Test sonuçlarına yukarıdan bakarak performanstaki düşüşleri görebilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...