Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Mart 2015 03:51

Yahoo'dan 'e-posta şifremi unuttum' krizine son

Her gün pek çok insanın yaşadığı kriz birçok farklı siteye üyelik için kullanılan farklı farklı şifreyi hatırlamak.

Yahoo'dan 'e-posta şifremi unuttum' krizine son
yahoo, e posta,

Ekran başında dakikalarca "güvenlik sorusu"nun evde beslenen hayvanın adı mı, ilk gidilen okul mu, yoksa doğum yeri mi olduğunu hatırlamak için sıkıntı yaşanırken, internet hırsızları kullanıcının en sevdiği rengi yazıverip banka hesaplarını kolayca boşaltıveriyor. En azından elektronik postaya giriş için gereken ve unutulan şifre derdine son verecek bir girişimse, Yahoo'dan geldi. Guardian gazetesinin haberine göre, Yahoo "e-posta şifresi gönder" uygulamasını başlatıyor. Uygulamanın temelinde cep telefonuna gönderilen bir mesaj bulunuyor ve belli bir şifrenin ezberlenmesine gerek kalmıyor.

Yahoo e-Posta, böylece, güvenlik için buna benzer "iki aşamalı doğrulama" hizmeti sunan diğer e-posta kuruluşlarınınkine benzer bir hizmet sunacak. Ama fark, belirlenmiş şifrenin girilmesini gerektiren ilk aşamanın ortadan kaldırılması. Yahoo'nun yeni güvenlik sistemine göre, kullanıcı Yahoo.com hesabına girip sağ üst köşedeki isminin üzerine tıkladığında hesap sayfasına ulaşacak, sol sütundaki "güvenlik"e tıklayınca da karşısına çıkacak seçenekler arasında "şifre gönder" hizmeti olacak. Bu noktada kullanıcı cep telefon numarasını yazdığında Yahoo'dan cep telefonuna mesajla dört haneli şifre gönderilecek ve bu yeni şifreyle kolaylıkla e-posta hesabına erişim mümkün olacak. Yahoo tüketici platformu ürün işletme müdür yardımcısı Dylan Casey, "Bu şifreleri ortadan kaldırmanın ilk adımı. Bizler bu endüstride kendimizi ürünlerimizi kullanan kişilerin yerine koymayı pek başaramadık sanırım. Yahoo'nun uygulamaya başladığı "şifre gönder" hizmeti şimdilik sadece ABD'de geçerli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...