Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2023 09:06 - Güncelleme : 02 May 2023 09:26

'Yapay zekanın babası' uyardı: Durum korkutucu!

Google'dan istifa eden ve "yapay zekanın babası" olarak anılan Geoffrey Hinton, yapay zekaya karşı uyarılarda bulundu.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: New York Times
'Yapay zekanın babası' uyardı: Durum korkutucu!
Yapay zeka,Google,

Yapay zeka her geçen gün insan hayatına daha çok girerken "yapay zekanın babası" olarak bilinen ABD'li yüksek bilgisayar mühendisi Geoffrey Hinton'dan konuya ilişkin  dikkat çekici açıklamalar geldi.

"5 YIL ÖNCESİ İLE ŞİMDİYİ KIYASLAYIN"

Kısa süre önce Google'dan istifa eden Hinton, New York Times'a verdiği demeçte, yapay zeka alanında kaydedilen ilerlemelerin "toplum ve insanlık için derin riskler oluşturduğunu" iddia etti. Beş yıl öncesiyle şimdinin kıyaslanmasını isteyen Hinton, "Bu farkı alın ve geleceğe doğru yayın. Bu durum korkutucu" dedi.

YA KÖTÜLÜK İÇİN KULLANILIRSA?

Teknoloji devleri arasındaki rekabete dikkat çeken Hinton, bu şirketlerin "tehlikeli hızlarda" yeni yapay zeka teknolojileri sunmaya, bu durumun işleri riske atarak yanlış bilgileri yaymaya ittiğini ifade etti. "Kötü aktörlerin yapay zekayı kötü şeyler için kullanmasını nasıl engelleyebileceğinizi görmek zor" diyen Hinton, "Belki de bu sistemlerde olup bitenler aslında beyinde olup bitenlerden çok daha iyidir" yorumunda bulundu.

Diğer yandan ABD basını, Hinton'ın Google'daki görevini yapay zekanın tehlikelerine dikkat çekmek adına bıraktığını yazdı.

Kaynak: New York Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...