Tgrt Haber
09 Eylül 2014 20:16

Yeni iPhone 6 iki farklı çeşitle birlikte tanıtıldı

Tüm dünyanın merakla beklediği iPhone 6'nın tanıtımı, Apple CEO'su Tim Cook tarafından yapıldı. Lansmanı yapılan iPhone 6 sürpriz bir şekilde iki farklı çeşitle geldi. Bu çeşitlerden birisi lansmanın beklendiği iPhone 6 olurken diğer bir çeşit ise iPhone 6 Plus oldu. İşte tüm detaylar.

Yeni iPhone 6 iki farklı çeşitle birlikte tanıtıldı
iphone 6,iphone 6 özellikleri,iPhone 6 fiyatı,iphone 6 ne zaman çıkıyor,iphone 6 tanıtımı canlı,iphone 6 lansman,iphone 6 özellikleri ve fiyatı

Apple, teknoloji meraklılarının sabırsızlıkla beklediği yeni ürünlerini Cupertino'da düzenlediği törenle tanıttı. 30 sene önce Steve Jobs'ın Macintosh'u açıkladığı Cupertino'daki Flint Center'da yapılan tanıtımda iPhone 6'nın 4.7 inç ekran genişliği ve 6.9 mm kalınlığa, iPhone 6 Plus'ın ise 5.5 inç ekran genişliği ve 7.1 mm kalınlığa sahip olduğu duyuruldu. Apple yeni telefonlarda ekran büyüklüğünün yanında çözünürlük, ses kalitesi ve işlemci hızının da artırıldığını bildirdi. iPhone 6'da 8 megapiksel çözünürlüğe sahip iSight kamera bulunuyor. Yeni A8 işlemcinin de mevcut telefonlara göre yüzde 50 daha hızlı olduğu kaydedildi. ABD'de 19 Eylül'de piyasa çıkacak modellerden iPhone 6'nın iki yıl sözleşmeli fiyatı bellek büyüklüğüne göre 199 dolardan, iPhone 6 Plus'ınki ise 299 dolardan başlayacak. Yeni iPhone'lar 19 Eylül'de ABD ile birlikte, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya, Singapur ve Hon Kong'da satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar yeni cihazların 115 ülkedeki mağazalarda olması planlanıyor.

Yeni işletim sistemi iOS 8

Yeni iPhonelar Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 8 ile birlikte gelecek. iOS 8'de sağlık ve ev kitleri (HealthKit, HomeKit) ile Apple bilgisayar ve mobil cihazlar arasında veri paylaşımını kolaylaştıracak uygulamalar yer alıyor.

HealthKit adı verilen yeni uygulama ile kilo, kalori, kan basıncı, nabız gibi veriler toplanarak sağlıklı bir yaşam ve kilo kontrolünün sağlanması için imkan sunulacak.

Yeni sistemde sağlanacak başka bir kolaylık ise Mac bilgisayarlar ile mobil cihazlar arasında şarkı, film, kitap, fotoğraf gibi veri paylaşımının kolaylaştırılması olacak.

İŞTE YENİ İPHONE 6 VE İPHONE 6 PLUS

İŞTE YENİ İPHONE 6'NIN İNCELİĞİ





Yeni iPhone 6,9 mm kalınlığında.Apple bu güne kadar küçük ekranın avantajlarından ve baş parmağın ekranın her noktasına erişebilmesiyle övünürken bu andan itibaren büyük ekranın avantajlarından SMS okurken, borsa bilgilerine ve hava durumuna göz atarken nasıl daha efektif iPhone'un kullanılabileceğini anlatıyor. Apple iPhone 6'nın ekranının büyümesiyle birlikte homescreen de de büyük değişikliğe gidiyor. Telefon yan döndüğünde menü de Android telefonlar gibi dönebiliyor.



İŞTE İPHONE 5S VE İPHONE 6 VE İPHONE 6 PLUS ARASINDAKİ BOYUT FARKI



Yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hem daha ince hem de daha uzun. Yeni iPhone 6, ilk iPhone göre 50 kat fazla daha işlemci gücüne sahip. 



Yeni iPhone’da A8 işlemci ve 64 bit çip bulunuyor. Gerek batarya ömrü gerekse de kablosuz internet performası, LTE internet hızı olarak gözle görülür geliştirmeler var.



Yeni iPhone 6, 8 Megapixel'lik iSight kamera ile gelecek. Oldukça gelişmiş yapıya sahip olan kamerada daha iyi odaklama ve renklendirmeler ile daha iyi fotoğraflar çekebileceksiniz. 43 MP panoramik resimler çekebileceksiniz. 1080p video çekme özelliği ile, slow motion videoları 120 veya 240 fps ile çekilebilecek. True Tone flasha ve 2.2 diafram aralığına sahip. Yeni iPhone 6, daha hızlı otofokus özelliğine sahip. iPhone 6’nın yenilenen kamerasında optik görüntü sabitleme özelliği mevcut.



YENİ İPHONE 6'NIN SATIŞ FİYATLARI DA BELLİ OLDU


İŞTE İPHONE 6'NIN İLK OLARAK SATIŞA SUNULACAĞI TARİH VE ÜLKELER



Ön siparişleri 12 Eylül'de başlayacak olan iPhone 6 ve iPhone 6 plus için, 19 Eylül'de gönderime başlanılacak.

APPLE CEO'SU TİM COOK İPHONE 6'YI TANITMAK İÇİN SAHNEDE




TANITIM BAŞLIYOR, İŞTE SALONDAN İLK GÖRÜNTÜLER



SAHNE HAZIR İPHONE 6 TANITILMAYA BAŞLANDI

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...