Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2014 15:51

Youtube'a büyük rakip geliyor

Yahoo geniş kapsamlı yeniden yapılanma hamlesi kapsamında önemli bir adım daha atıyor.. Yahoo, video servisini yaz aylarında faaliyete sokacak.

Youtube'a büyük rakip geliyor
Youtube, Youtube'a rakip, yahoo, video servisi

Şirketin YouTube ve Vimeo'ya rakip olması beklenen video servisinin önümüzdeki yaz mevsimi içinde yayın hayatına başlaması bekleniyor. AdAge'de yer alan habere göre, Yahoo'nun video servisi içerik oluşturucularını kendisine çekmek adına YouTube'dan daha iyi koşullar öneriyor.
SERVİS BU YAZ YAYINDA OLACAK
Haberde Yahoo'nun içerik sağlayıcılarının içeriklerini başka platformlarda paylaşmasına izin vereceği belirtilirken, görüşmelerde yaşanan başka bir pürüz nedeniyle resmi duyurunun ve yayın başlangıcının geciktiği düşünülüyor. Yahoo'nun önerdiği sabit reklam payı oranının YouTube tarafından önerilen ortam reklam payı oranından yüzde 50 veya 100 daha yüksek olduğu, ancak anlaşmada yer alan bir maddenin bazı içerik sağlayıcılarını rahatsız ettiği söyleniyor.
Söz konusu maddenin Tumblr'da paylaşılan videolara daimi lisans verilmesi ve sahiplik haklarının Yahoo'ya transferinin şart koşulmasıyla ilgili olduğu ifade edilirken, AdAge'e konuşan bir prodüktör bu maddenin nihai anlaşmadan çıkarılmasını beklediğini dile getirdi. Bazı içerik sağlayıcılarının videolarla ilgili indirme ve çevrim dışı izleme planlarından da rahatsız olduğu gelen haberler arasında. Yine de, şirketin bu pürüzleri kısa sürede çözmesi ve video servisini yaz mevsimi içinde hayata geçirmesi bekleniyor.
Teknoblog

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...