Tgrt Haber
01 Ağustos 2019 16:43

Yüzlerce adayı geride bıraktılar! Ülkemizi temsil edecekler

Güney Kore’nin Changwon şehrinde Dünya Robot Yarışması düzenlenecek. Yarışmada Türkiye’yi, yüzlerce adayı geride bırakan Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi temsil edecek. Öğrenciler, sıfırdan robot tasarlayacak.

Yüzlerce adayı geride bıraktılar! Ülkemizi temsil edecekler
güngören ihl,,robot,,güney kore,

Teknoloji ve inovasyon odaklı büyüme ile öne çıkan Güney Kore’de Türkiye rüzgarı esecek. Bu yıl Uluslararası Robot Sporları Birliği Federasyonu tarafından Güney Kore’nin Changwon şehrinde Dünya Robot Yarışması düzenlenecek. 8-16 Ağustos tarihleri arasında 23’üncüsü düzenlenecek olan yarışmada Türkiye’yi, Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi temsil edecek. 

Yüzlerce adayı geride bıraktılar 

Otonom Yürüyüş ve Akıllı Şehir Yarışları kategorilerinde yüzlerce adayı geride bırakan Güngörenli öğrencilere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Güngören Belediyesi sponsor oldu.

Yüzlerce adayı geride bıraktılar! Ülkemizi temsil edecekler

"Farkındalık oluşturmak istiyoruz"

Geleceği bugünden yakalayan öğrencilerin her zaman destekçisi olduklarını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, “Toplumda geleceğin mesleği robotik konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması ile öğrencilerimiz yapay zeka ve endüstri 4.0 ile çağı yakalamamızı sağlayacak” dedi. 

Yüzlerce adayı geride bıraktılar! Ülkemizi temsil edecekler

Sıfırdan robot tasarlayacaklar

Güney Kore’nin Changwon Şehrinde 8-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek yarışmanın ilk 3 günü öğrenciler mevcut bilgi birikimlerine yeni bilgileri ekleyerek Fira Frontier Camp’ta tasarım odaklı düşünebilme becerilerini geliştirecek. Ardından 5 gün boyunca kendi kategorilerinde yarışıp, son gün tüm ülkelerin katılımcılarından oluşturulacak takımlarla kendilerine verilen görevlerden oluşan problemleri çözmek için sıfırdan robot tasarlayıp, programlayacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...