Tgrt Haber
19 Haziran 2021 09:53

Zihin okuma kaskları satışa çıkıyor fiyatı belli oldu

Amerika'da bir şirket, insan zihni okuyabilen kasklar yaptığını iddia ederek satışa sunmaya hazırlanıyor. Üstün bir teknolojiyle oluşturulmuş olan kaskların satış fiyatı da belli oldu.

Zihin okuma kaskları satışa çıkıyor fiyatı belli oldu
zihin okuma kaskı

Amerika'da girişimci Bryan Johnson'ın kurduğu Kernel adlı şirket, ilginç bir iddia ortaya attı. Johnson, şirketinin zihinleri okuaybilen kask ürettiğini, hatta bu kaskaları da satışa çıkarmaya hazılandıklarını dile getirdi. Bloomberg Businessweek'teki makalesinde yer alan bilgilere göre, şirketin 5 yılda 110 milyon dolar para harcayarak beyindeki etkinlikleri izleyip kaydedebilen bir kaska geliştirdi. Bu iddialı teknoloji, bilim dünyasını oldukça heyecanlandırdı.

Birkaç kilogram ağırlığındaki bu kaskların beynin elektriksel uyarılarını ve kan akışını düşünce hızında ölçerek analiz ettiğini ve bu organın dünyaya nasıl tepki verdiğine dair bir veri sağlayan sensör yuvalarını içerdiği belirtildi.

FİYATI 50 BİN DOLAR

Kernel şirketinin zihin okuyabilen kaskları 50 bin dolardan piyasaya süreceği iddia edildi.

Bir dergide ise bu teknolojinin yıllardır var olduğu ancak milyonlarca dolara mal olmasının yanı sıra hastaların klinik bir ortamda hareketsiz oturmasını gerektiren oda boyutunda makinelerle mümkün olduğu yazıldı.

Makalede, "Herkesin takıp dolaşabileceği daha uygun fiyatlı bir teknolojinin vaadi, akıllara durgunluk veriyor. Heyecanlı araştırmacılar, beyin yaşlanması, zihinsel bozukluklar, sarsıntılar, felçler ve meditasyon gibi geçmişteki metafizik deneyimlerin arkasındaki mekanikler hakkında fikir edinmek için kaskları kullanmayı bekliyor" ifadelerine yer verildi.

ŞİRKET BANKA HESAPLARINI SIFIRLADI

Şirketin yöneticisi Bryan Johnson, şirketin yoluna devam etmesi için kişisel banka hesabını neredeyse sıfırladığını ifade etti. Johnson, "Maaş ödemelerini iki hafta gecikmeli yapabiliyorduk" dedi.

Johnson, "Bilim insanları kalbimizi, kanımızı ve hatta DNA'mızı ölçmek için her türlü test ve makineyi yaptılar. Ancak beyin testleri nadir ve pahalı olmaya devam ediyordu ve bizi en çok tanımlayan organ hakkındaki verilerimizi keskin bir şekilde sınırlandırıyordu" ifadesini kullandı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...