Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 12:14

Zoom güvenlik açığı nedeniyle 85 milyon dolar ödeyecek!

Pandemi nedeniyle oldukça popüler bir video konferans uygulaması haline gelen Zoom, gizlilik ve güvenlik ihlalleri nedeniyle açılan davada Amerika'da yaşayan kullanıcılara 85 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Zoom güvenlik açığı nedeniyle 85 milyon dolar ödeyecek!
zoom,,amerika,

Koronavirüs pandemisi nedeniyle milyonlarca kullanıcıya ulaşan video konferasn platformu Zoom, California'da Mart 2020'den bu yana 14 farklı dosyanın birleştirildiği  toplu davada, “Zoombombing” olarak nitelendirilen bilgisayar korsanlarının video konferans toplantılarına sızması nedeniyle güvenlik ihlali yaşandığı iddia edildi.

Davada sosyal medya platformu aynı zamanda kullanıcıların izni olmadan kişisel verileri sosyal paylaşım ağları Facebook, Google ve LinkedIn ile paylaşmakla suçlandı. Zoom, söz konusu davada gizlilik ve güvenlik ihlalleri nedeniyle ABD'de yaşayan kullanıcılarına 85 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Mahkeme belgelerine göre, Zoom'un ücretli sürümüne üye olanlara ortalama 34-35 dolar, ücretsiz sürümü kullananlara ise 11-12 ödeme yapılması bekleniyor.

''GELİŞTİRMELERİMİZDEN GURUR DUYUYORUZ''

Davada önerilen anlaşmanın ABD Bölge Yargıcı Lucy Koh tarafından onaylanması gerekiyor. Anlaşmayla ilgili duruşmanın ise 21 Ekim’de San Jose’de yapılması bekleniyor.
Zoom tarafından yapılan açıklamada güvenlik açığından dolayı iyileştirmeler yapıldığı ifade edilerek, “Platformumuzda yaptığımız geliştirmelerden gurur duyuyoruz. Gizlilik ve güvenliği ön planda tutarak yenilik yapmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz" denildi. Şirket, anlaşma kapsamında hatalı olduğunu kabul etmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...